Французький футбол лише поступово починає повертатись до поля зору українських уболівальників, яких спокушає до перегляду матчів із цієї країни участь у них співгромадян накшталт півзахисника Руслана Маліновського, який узимку перебрався з наближеного до гір Бергамо до морського узбережжя й міста Марсель відповідно. І тільки українець почав призвичаюватись на новому місці, як календар підкинув його команді дуже складне випробування у вигляді протистояння проти Парі Сен-Жермен у рамках Кубку Франції.

Ігор Тудор полюбляє грати проти суперників будь-якого рівня у відкритий футбол, проте настільки зухвалої поведінки від "провансальців" годі було чекати на початку звітної зустрічі. Марсель чиним потужний тиск на чужій половині поля, тож не дивно, що далеко не найбільш надійних захист парижан у підсумку почав позиційно помилятись, а Доннаруммі доводилось практикувати власні здібності в грі на лінії воріт.

Однак били господарі поля, переважно, із-за меж штрафного майданчика, що залишало трохи шансів голкіперу суперників для того, аби відбивати найбільш складні м’ячі. Зокрема, прикладався й Руслан Маліновський, але з правої ноги сміливий постріл із правого флангу в його виконанні лише розім’яв голкіпера. Джанлуїджи при цьому захисники майже не допомагали своїми діями в обороні, через що італієць неначе воював один проти всієї атаки суперників.

А тут ще й на 29 хвилині його підставив досвідчений Серхіо Рамос, повз якого спочатку прокинув м’яч із правого флангу до штрафного Юндер, а потім заробив на собі пенальті, який реалізував ударом у правий кут Санчес. ПСЖ після цієї невдачі побіг відіграватись, проте лише різкими випадами вдавалось подолати непоганий захист Марселя. Проте "провансальці" під перерву все ж таки проґавили того ж таки Рамоса на ближньому куті воротарського, під час подачі кутового з лівого флангу, а той відправив команди відпочивати за нічийного рахунку на табло.

До другої половини матчу команда Тудора входила занадто повільно, що змушувало її вболівальників трохи понервувати, бо ПСЖ натомість усім виглядом давав зрозуміти своє бажання розвинути успіх останніх хвилин перед павзою. Однак дуже вчасно господарі поля почали грубо рубити спроби суперників атакувати, і поступово переходити к створенню чергових гольових нагод у власному виконанні. І тут уже знадобилась шалена гармата від Маліновського, який на 58 хвилині в пів колі перед штрафним завершив у ліву дев’ятку відскок від блокованого пострілу Санчеса.

Марсель після цього власного успіху знову почав віддавати ініціативу суперникам, однак розуміння кількості часу, що залишалась до завершення гри, додавала "провансальцям" трохи розсудливості поблизу власних воріт. І трималась команда Тудора проти цих зіркових Мессі та Неймара, приправлених швидкісними юнаками з лави для запасних, доволі добре. Гнучка лінія захисту зробила свою справу, і в підсумку лише накиданнями на голову Рамосу ПСЖ зміг хоч щось створити, проте вже в компенсований час. Забити в рамках правил у гостей при цьому так і не вийшло.

Фінальний свисток арбітра Франсуа Летесьє відправив до чвертьфіналу Кубку Франції Марсель, тоді як для Парі Сен-Жермен турнірний шлях добіг до завершення на доволі ранній стадії змагань.

Марсель — ПСЖ 2:1
Голи: Санчес, 31 (пен.), Маліновський, 58 — Рамос, 45+1

Марсель: Лопес — Мбемба, Жиго, Колашинац (Каборе, 63) — Клосс, Ронж'є, Верету, Юндер (Унахі, 85) — Маліновський, Гендузі — Санчес (Вітінья Олівейра, 90).

ПСЖ: Доннарумма — Хакімі, Рамос, Маркіньос, Мендеш — Данілу (Заїр-Емрі, 63) — Ф. Руїс, Верратті (Солер, 76) — Вітінья Феррейра (Екетіке, 63) — Мессі, Неймар.

Попередження: Гендузі, Мбемба — Мендеш.