Розіграш Ліги Європи УЄФА на початкових стадіях раунду плей-офф просувається трохи швидше за аналогічні етапи Ліги чемпіонів, бо в турнірі банально бере участь більше команд. Саме тому калейдоскоп подій уже встиг заповнитися понад міру, а це ми тільки говоримо про матчі-відповіді 1/8 фіналу змагань! Безпосередньо за день до проведення жеребкування наступного кроку турнірної сітки залишалися відкритими питання щодо кількох учасників чвертьфіналу.

До них належали й французький Ліон разом із португальським Порту, не дивлячись на успіх "ткачів" під час виїзду на Драгау (1:0). Петер Бос був настільки задоволений у підсумку тією грою, що на звітний поєдинок вирішив зовсім не змінювати стартовий склад своєї команди. Власне, господарям поля й не потрібно було цього робити, бо "дракони" знову дозволили їм занадто багато тримати м’яча в ногах на стартових хвилинах гри.

У підсумку, Ліон оформив швидкий гол, коли вже на 13-й хвилині закидання на правий фланг штрафного від Дюбуа з глибини поля Дембеле завершив пострілом повз голкіпера суперників. Багато що в матчі-відповіді було схоже на події тижневої давнини. Навіть дощ у Ліоні йшов із тією ж інтенсивністю, що й в португальському містечку Порту, проте газон місцевої арени все ж таки набагато краще порався з надлишком води, не даючи командам грузнути в траві.

Гра від цього залишалася такою ж динамічною, хоча й колектив Сержіу Консейсау не надто квапився з тим, аби пришвидшити її темп. Порту відігрався доволі швидко, але зробив це тільки за допомогою контратаки, бо фактично відмовлявся подовгу тримати м’яча в своїх ногах. Аж занадто гарним вийшов постріл у Пепе Акіно після накидання з правого флангу до центру штрафного від Війєйри на 27-й хвилині, проте суттєво цей епізод на гру не впливав.

"Дракони" згаяли дуже багато часу до та після перерви на те, аби намагатися переходити до позиційних атак. Є стале переконання, що лишень пасивна поведінка господарів у атаці під кінець гри стала причиною того, що Ліон пережив кілька загрозливих моментів для свої воріт. За хвіст удачу команда Боса тримала дуже ціпко — у цьому немає жодних сумнівів, бо те, як м’яч пролітав повз стійку після дальнього пострілу Пепе, або проходив під ногою Вітіньї безпосередньо перед воротами, пояснити раціонально було не можливо.

Що ж стосується атаки Ліона, то важко було назвати їх змістовними, бо Пакета вже відверто глузував над захисниками суперників, залившись на позиції центрального нападника після заміни Дембеле, та постійно намагався посадити одного чи іншого з захисників на яскравий фінт. Публіка від цього, певна річ, що божеволіла, проте ризиків за такої гри було хоч греблю гати. Так, "ткачі" зрештою виграли, проте Бос та Ауар після гри точно дадуть прочухана Пакеті за той момент із промахом повз порожні ворота на останніх секундах, який усе одно нічого не вирішував.

Таким чином, на чвертьфінальній стадії розіграшу Ліги Європи УЄФА цю пару команд буде представляти саме французький Ліон, у той час як для португальського Порту єврокубковий сезон добіг кінця. 

Ліон — Порту 1:1 (перший матч – 1:0)
Голи: Дембеле, 13 — Пепе Акіно, 27

Ліон: Лопеш — Дюбуа, Мендес, Люкеба, Емерсон — Какере, Ндомбеле — Февр (Февр, 65), Пакета, Токо-Екамбі — Дембеле (Кадевере, 66).

Порту: Кошта — Бруну Кошта (Жоау Маріу, 56), Мбемба, Пепе, Сануссі — Еуштакіу (Урібе, 57), Груїч (Вітінья, 79) — Пепе Акіно, Вієйра, Галено (Еванілсон, 74) — Мартінес (Таремі, 75).

Попередження: Дюбуа, Какере — Еуштакіу, Еванілсон