Київське Динамо подарувало українським уболівальникам пару надзвичайно видовищних овертаймів на шляху до групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА, однак за крок до омріяної мети поступилось перепусткою лісабонській Бенфіці, яка нещодавно вже встигла стартувати в цьому турнірі. "Біло-сині" тим часом мають звикати до проведення протистоянь у рамках Ліги Європи пізніми осінніми вечорами, перебуваючи в доволі цікавому квартеті під літерою B.

Увагу складу учасників групи команди Мірчі Луческу варто було приділяти лишень із огляду того факту, що їм уже в першому турі довелось зіграти проти турецького Фенербахче, якого столичний колектив як раз і вибив під час одного зі зіграних додаткових часів у попередніх єврокубкових баталіях. На жаль, далеко не всім представникам південно-європейської вистачає клепки на те, аби якісно робити Байрактари, тому без продовження роздмухування конфліктної ситуації збоку фанатів "канарок" у звітному матчі не обійшлось.

Фанати Фенера свою справу зробили — атмосфера була максимально напруженою, і Динамо за таких умов помітно стримувало власні дії в атаці. Перший тайм точно не можна було записати на користь команди Луческу, бо вона лише лічені рази перетинала центральну лінію, тоді як найбільшим попитом із її боку користались довжелезні переведення від Бущана аж із меж власного штрафного. Суперники чинили шалений тиск, а на будь-якому клаптику поля миттєво спалахували пристрасті навіть за незначного приводу.

На користь киянам можна було записати той факт, що як тільки суперники спробували почати грати грубо, то гравці Динамо почали відверто гамселити їх по ногах у відповідь, і зупинились лишень тоді, коли Гармаш отримав попередження. Проте, якщо з психологічним тиском "біло-сині" якось порались, то в плані гольових моментів господарі дійсно переважали, а на 35 хвилині подача з кутового на лівому фланзі від Россі завершилась голом Енріке з меж воротарського.

Луческу в підсумку зустрічав власну команду в роздягальні вже в якості сторони, яка поступається за рахунком, тож треба було щось із цим робити. Замін тренерські штаби вирішили не виконувати, але на початку другого тайму Динамо якось перейшло на чужу половину поля, і вже біля воріт Баїндира почали з’являтись перші загрозливі ситуації. Гармаш трохи полоскотав нерви опонентам, коли у схожій на Енріке манері завершив подачу з кутового від Циганкова ударом головою над воротами, але вже незабаром простріл Буяльського з лівого флангу вдало завершив у дотик сам лідер атак киян.

На жаль, одразу після цього щасливого моменту Динамо втратило Шапаренка, який примудрився отримати пошкодження в епізоді, коли сам бив суперника ззаду по ногам у центрі поля. Через необхідність заміни гості трохи втратили за темпом власного наступу, бо Шепелеєв не порався з аналогічним обсягом роботи на полі. Суперники натомість час другого тайму гаяли невимушеним чином — дуже багато помилялась у простих ситуаціях атака Фенера перед чужим штрафним, тож Бущан інколи відверто нудьгував.

Однак "канарки" все ж таки зуміли зібратись із думками вже перед компенсованим часом, і просто закидали штрафний суперників подачами з флангів та вкиданнями з ауту безпосередньо до меж воротарського. Саме таким чином команда Жезуша й забила свій другий м’яч, коли скиданням від Енріке на дальню скористався Батшуаї. Відіграти Динамо часу вже не мало.

У наступному турі турецький Фенербахче зіграє в гостях проти французького Ренна, а київське Динамо зустрінеться в Лодзі з кіпрським АЕК Ларнака.

Фенербахче — Динамо Київ 2:1
Голи: Енріке, 35, Батшуаї, 90+2 — Циганков, 63

Фенербахче: Алтай — Луан Перес, Салаї, Енріке — Кадіоглу, Крешпу (Яндаш, 83), Арао, Аліоскі (Лінкольн, 83) — Россі (Кахведжі, 69), Жоао Педро (Батшуаї, 69), Кінг (Валенсія, 69).

Динамо Київ: Бущан — Кендзьора, Бурда, Сирота, Дубінчак (Вівчаренко, 59) — Буяльський, Сидорчук, Шапаренко (Шепелєв, 68) — Циганков, Гармаш (Кравченко, 88), Кабаєв.

Попередження: Кінг, Россі, Яндаш (не на полі), Аліоскі, Алтай — Гармаш, Сирота, Бущан.