Тиждень тому в столиці Португалії панувала доволі спекотна погода, незважаючи на пору року. Бергамаська Аталанта та лісабонський Спортінг і їхній матч на Жозе Альваладе були тому прямою передумовою. Бойова нічия 1:1 — підсумок того протистояння, який за сучасних правил указував нам лише на одне — перші 90 хвилин основного часу своєї дуелі команди можуть забути, бо все мало вирішуватись безпосередньо в Бергамо.

Домашня гра на Атлеті Адзуррі д’Італія була для команди Джан П’єро Гасперіні важливою ще й у тому сенсі, що "Богиня" вже й забути встигла, що таке смак перемог. П’ять матчів поспіль без звитяг, із яких два були програні Болоньї та Інтеру відповідно — від "оробічі" не чекали дива на настільки складному етапі сезону та за божевільного календаря, ось воно й не сталось.

Швидкий та агресивний футбол на початку матчу — саме таким чином Аталанта намагалась налякати своїх опонентів, аби ті потім навіть і не думали про перемогу на її полі. Однак знову "оробічі" постали перед проблемою реалізації створених нагод, тож навіть видовищні стінки за участі Скамакки перед чужими володіннями не давали їм можливості відкрити рахунок.

А ось у Спортінга, навпаки, вартувало Гонсалвешу вже після завершення першої пів години ігрового часу ледь не вперше спробувати обстукатись із Дьокерешем у центральній зоні, так одразу "леви" повели в рахунку. Занадто легкий гол пропустили господарі, тоді як до цього спокійно стримували дії нападників суперників. Але Педру в тому епізоді зазнав травми під час просування до чужого штрафного, тож святкування для нього плавно перетворилось на вимушену заміну.

І це дійсно прибило атакувальний потенціал гостей, тоді як до господарів усе так само було багато запитань щодо того, коли ж вони наважаться перехопити ініціативу. Як з’ясувалось, це мало статись одразу на початку другого тайму. Ну, так Гасперіні домовився із своїми підопічними, напевно, під час перерви. А вони тільки й раді реалізовувати задуми головного тренера. Пішли й у першій ж атаці забили зусиллями Лукмана, який на дальній завершив подачу від Едерсона з правого флангу.

Спортінг навіть після цього дуже довго намагався приходити до тями, і так і не встиг це зробити, як пропустив другий гол. Скамакка таки завершив чергову стінку з партнером результативним ударом, тож ситуація перевернулась із ніг на голову остаточно. Аморім одразу почав робити заміни та намагатись рятувати гру.

І таки були ті гольові моменти в Спортінга, після яких вартувало б хапатись за голову. Без голів для гостей обійшлось у другому таймі, як можна було здогадатись, проте все одно, нехай і з великими труднощами, але вони до останнього намагались тримати м’яч на чужій половині. Однак що ти поробиш, якщо в критичні моменти то досвідчений Паулінью перед воротами зніматиме м’яч із голови конкурента-Дьокереша, то технічний Едвардс запускатиме удари з відскоку в центрі штрафного по горобцях. Не той рівень.

Фінальний свисток швейцарського арбітра Сандро Шерера відправив до чвертьфіналу Ліги Європи УЄФА бергамаську Аталанту, тоді як для лісабонського Спортінга міжнародна кампанія цього сезону добігла до завершення. 

Аталанта — Спортінг 2:1 (перший матч – 1:1)
Голи: Лукман, 46, Скамакка, 59 — Гонсалвеш, 33

Аталанта: Муссо — Джимсіті, Гін, Колашинац — Гольм, де Рон, Едерсон (Копмейнерс, 64), Баккер (Дзаппакоста, 46) — міранчук (Пашалич, 76) — Скамакка (Де Кетеларе, 64), Лукман (Туре, 85).

Спортінг: Ісраел — Сен Жюст (Куарежма, 74), Діоманде, Інасіу — Ешгаю (Катаму, 61), Г'юлманд, Гонсалвеш (Браганса, 36), Рейс (Сантуш, 61) — Едвардс, Дьокереш, Трінкан (Паулінью, 74).

Попередження: Гольм.