Останнім до боротьби в кваліфікаційних раундах єврокубків цього сезону від України долучався криворізький Кривбас. При цьому в третьому раунді відбору до Ліги Європи УЄФА команді Юрія Вернидуба ще ніхто не гарантував вихід до групового раунду будь-якого з двох досяжних змагань, тож завдання залишалось надскладним.

Та й суперник був відповідним за статусом — чеська Вікторія Пльзень, кращі роки якої в сучасній історії минали в Лізі чемпіонів, а наразі ж "бронзовий" призер національної першості вимушений стартувати тільки у кваліфікації до другого за рангом клубного турніру Старого Світу. І хоча досвід нікуди з часом не випаровується, проте цей колектив Мірослава Кубека видавався аж занадто "молодим".

І якщо такі моменти в суперників присутні, то ними треба користуватись до останнього. Такий висновок можемо зробити за підсумками цієї першої частини дуелі. Власне, Кривбас це й робив у першому таймі, але після перерви щось пішло не за планом. Чехи побігли вперед від стартового свистка в сподіванні спіймати команду Вернидуба зненацька, але номінальні господарі втримались.

Ба більше — "червоно-білі" одразу задіяли контратаки й ледь не у першій із них Дібанго з лівого флангу вирізав простріл до зони перед воротарським, де взагалі на самоті перебував Прінс. Якщо це не обнадійливий початок, то що тоді? У це хотілось вірити ще й тому, що в подальшому Вікторія явно не впоралась із психологічним тиском та її група в атаці була фактично нівельована.

До перерви, бо далі, вочевидь, утручання Кубека мало визначальну роль. Просто інша поведінка гостей на полі в другому таймі, а Кривбас зробив рівно ту саму помилку, що й кілька днів до того в чемпіонаті проти Чорноморця — погано повернувся до гри. І якщо в УПЛ за це не покарали, то в єврокубках розмова була дуже короткою та показовою.

Перший гол криворіжці пропустили просто розкішний — 16-річний Панош перехопив м’яч у Твердохліба на правому фланзі атаки, після чого як вгатив у праву дев’ятку здалеку, що Кліщук капітулював на місці без особливих питань. Пересмикнути гру замінами Вернидуб зробив спробу вже за кілька хвилин і це ледь не спрацювало.

Однак, якщо м’яч не лізе у ворота в чотирьох моментах поспіль, то що ж цим поробиш? Удари Луньова, Бізімани, Соси, поперечина від Вакулка — усе нівелювала контратака Шульца через лівий фланг із пасом на Вашуліна під порожні ворота в штрафному. А далі ввімкнувся досвід, якого, як ми вже зазначали, у суперників було хоч греблю гати, навіть без урахування юних гравців у складі.

Матч-відповідь поміж чеською Вікторією Пльзень та криворізьким Кривбасом відбудеться за тиждень.

Кривбас — Вікторія 1:2
Голи: Прінс, 20 — Панош, 48, Вашулін, 69

Кривбас: Кліщук — Понєдєльнік, Романчук, Стецьков, Дібанго — Бізімана — Д. Кузик (Драмбаєв, 66), Вакулко (Аморозо, 81), Твердохліб (Луньов, 55), Микитишин (Соса, 66) — Прінс (Кожушко, 81).

Вікторія: Тврдонь — Две, Гранач, Ємелка — Гавел (Москера, 90+1), Черв (Сойка, 90+5), Калвах, Копіц — Шульц (Ірка, 90+1), Панош (Слончик, 64) — Видра (Вашулін, 46).

Попередження: Прінс, Дібанго, Вакулко — Панош, Вашулін