Оновлений формат проведення основного раунду Ліги Європи УЄФА, як і в Лізі чемпіонів, дозволив розширити потенційні горизонти, і якщо під час жеребкування якимось командам не пощастило потрапити на серйозних суперників, то залишалось із цим тільки змиритись. А от чи не пощастило в цьому плані, наприклад, англійському Манчестер Юнайтед — то вже вирішувати фанатам "Червоних дияволів".

Позаяк, перші два тури їхня команда залишалась без перемог, зігравши внічию проти Твенте (1:1) та Порту (3:3), після чого на колектив Еріка тен Гага очікував, напевно, один із найбільш пекельних виїздів із можливих — у гості до турецького Фенербахче на надзвичайно гучний Шюкрю Сараджоглу, де віднедавна господарює ніхто інший, як "Особливий", Жозе Моурінью.

Це була зустріч старих знайомих, бо що в складі "канарок" присутні колишні гравці Юнайтед, що навіть Ерік тен Гаг міг пригадати досвід співпраці з Тадичем часів Аяксу й того самого півфіналу Ліги чемпіонів. Але всі ці сентименти завершились рівно тоді, коли команди з’явились на футбольному полі.

Бо місцева публіка хотіла, аби їхні улюбленці почали розривати чужий захист одразу й цим команда Моурінью й займалась. Відбиватись — а іншого виходу в гостей і не було, за великим рахунком, і одразу ж почались спроби проломити фланги "Червоних дияволів", які завершились ударами Осаї-Семюела та Фреда повз ворота.

Однак усе це — суто емоція, тоді як Юнайтед тримали голову холодною, і навіть занадто холодною, що аж забили вже ледь не з першої спроби завантажити м’яч до чужого штрафного. Зіркзе залишив передачу Гарначо під удар Еріксену в центрі штрафного, а той влучив прямісінько в ліву дев’ятку. До речі, Бруну Фернандеша цього разу не було, але його місце розігруючого віддали не данцю, а захисник Нуссаїру Мазрауї. І той цілком непогано впорався, як не дивно.

Проблема будь-якої турецької команди полягає в тому, що грати на емоціях вони завжди можуть, але коли щось іде не за планом, то одразу починають виникати прогалини. Гості не квапились цим моментом користатись і, можливо, дарма, бо коли Фенер оговтався десь під завісу першого тайму, то Онана довелось двічі рятувати від близьких ударів головою від Ен-Несірі в по-справжньому критичній ситуації.

Господарі зрозуміли, що з другого поверху в них іде непогана небезпека чужим воротам, тож Моурінью під час перерви попросив їх натиснути, а вони навіть трохи перестарались і остаточно дотиснули суперників до пропущеного. Ен-Несірі з третьої спроби таки пробив під Онана головою, тож рахунок було зрівняно й тепер слово передавалось тен Гагу.

У того варіантів, насправді, було не так уже й багато, тому Юнайтед продовжував грати за тим самим малюнком і намагався не вестись на провокації, яких було чимало від суперників. Моурінью навіть трохи перестарався в своїх проявах емоцій, і на 58 хвилині його перевели на сходинки на фанатських трибунах через образи на адресу резервного арбітра, після падіння Осаї на правому фланзі чужого штрафного. Хто б сумнівався.

Без тренера в технічній зоні Фенербахче якось утратив свою ідентичність і наприкінці гри гості створили кілька непоганих моментів для того, аби таки вирвати першу перемогу в основному раунді. Однак ні, не цього разу. Можливо, успіх до них прийде в домашній грі проти грецького ПАОКа, тоді як турецький Фенербахче поїде до нідерландського АЗ Алкмар.

Фенербахче — Манчестер Юнайтед 1:1
Голи: Ен-Несірі, 49 — Еріксен, 15

Фенербахче: Лівакович — Мюльдюр, Джику, Сьоюнджю, Осаї-Семюел — Амрабат, Фред, Шиманські (Хакан, 90) — Тадич (Юксек, 79), Ен-Несірі (Джеко, 79), Сен-Максімен (Кахведжі, 79).

Манчестер Юнайтед: Онана — Далот, де Лігт, Лінделеф (Каземіро, 55), Мартінес — Еріксен, Угарте — Рашфорд (Антоні, 73, Діалло, 88), Мазрауї, Гарначо — Зіркзе (Гойлунн, 55).

Попередження: Осаї-Семюел, Мюльдюр — Рашфорд