Сезон української Прем’єр-ліги вже майже добіг до завершення. Останній тур — усі мають бути вирішеними вже за підсумками цього футбольного вікенду. Проте для деяких із команд у цьому сезоні все й без того було зрозуміло. Наприклад, у останньому турі в Черкасах місцевий ЛНЗ мав приймати полтавську Ворсклу, і що для господарів, що для гостей, жодного турнірного значення ця гра вже не мала.

Саме тому матч поміж сьомою та восьмою командами національної першості відбувався на день раніше за решту зустрічей тридцятого туру. І при цьому за його підсумками тільки "зелено-білим" було б що втрачати в разі відсутності перемоги. Однак, судячи з усього, у команди Сергій Долганського в розкладі наприкінці сезону був лише один матч — програний донецькому Шахтарю фінал Кубка України, після чого емоцій від полтавців було важко дочекатись.

У Черкасах цього дня було спекотно. Але тільки з огляду на температуру повітря. На полі ж центрального футбол був таким, що відповідав відсутності турнірного значення для обох команд — спокійний та небентежний. ЛНЗ при цьому був трохи більш активним у передній лінії, тому навіть зумів забити ще до перерви. Як би не намагався Саліху, але так і не "вкрав" гол у Тілля, який на 16 хвилині закрутив подачу кутового з лівого флангу точно в дальній кут.

Це була рідкісна помилка резервного воротаря Ворскли Олександр Домолеги в цій грі, але одразу ж результативна. Його візаві, Кірілл Самойленко, подібним не відзначався. Та й Ворскла не створювала для голкіпера суперників значну кількість приводів перевіряти здібності того. Хіба що, один удар Глущенка, але на весь тайм — то взагалі нічого.

У другому таймі гості діяли більш сміливо в атаці, але свій чи не єдиний момент зіпсували на самому початку, коли Бацула запустив над воротами удар із центру штрафного з прострілу Пердути. Решту часу команда Долганського могла скільки завгодно переважати суперників за володінням м’ячем, але який від того зиск, якщо попереду не вдається нічого створити?

ЛНЗ натомість грав суто на вільних зонах за спинами захисту суперників і кілька разів був дуже близьким до того, аби подвоїти перевагу. Однак Домолега повністю відпрацював свою помилку зразка першої половини гри хоча б у тих-таки моментах із ударом із штрафного від Тілля чи пострілом через себе від Прядуна наприкінці матчу.

У підсумку, черкаський ЛНЗ фінішував сьомим із 41 очком, а полтавську Ворсклу ще можуть посунути з восьмої сходинки з її 33 балами.

ЛНЗ — Ворскла 1:0
Гол: Тілль, 16

ЛНЗ: Самойленко — Г. Пасіч, Муравський, Саліху, Каплієнко (Стасюк, 70) — Тілль (Шестаков, 70), Яшарі, Бойко — Наумець (Олійник, 56), Молло (Прядун, 76), Ейнел (Тищенко, 70).

Ворскла: Домолега — Пердута, Рамірес (Островський, 80), Хрипчук (Толі, 67), Бацула — Павлюк, Челядін (Скляр, 46) — Крупський, Глущенко, Мякушко (Кане, 46) — Ковталюк (Феліпе, 67).

Попередження: Самойленко — Павлюк, Глущенко