Українські клуби в цьому єврокубковому сезоні, який ще навіть не встиг дійти до групових етапів усіх трьох змагань, уже встигли подарувати нам чимало негативних емоцій. То полтавська Ворскла знову припинить свої виступи на міжнародній арені вже на першому ж кроці, то дніпровський Дніпро-1 вилетить із відбору до Ліги чемпіонів УЄФА на користь виступам у Лізі Європи, а потім поступиться з розгромом у першій грі на полі чеської Спарти. І це ми ще гру київського Динамо не обходимо! Але про команду Мірчі Луческу трохи в іншому матеріалі.

У контексті звітної дуелі ми хотіли виключно дізнатись відповідь на питання, а що взагалі команда Олександра Кучера може продемонструвати на міжнародній арені в цьому сезоні. У першому матчі проти чеського суперника ми не побачили від СК нічого — 0:3 за підсумковим рахунком, що фактично залишало український колектив без шансів на порятунок.

Але цього разу хоча б Олександра Піхальонка вдалось долучити до стартового складу, тож певні сподівання щодо атаки Дніпра-1 у нас усе ж таки залишались. Та й сама гра у виконанні команди Кучера була більш "дорослою" та виваженою, аніж рік тому, і ми навіть трохи раділи від відсутності реальних гольових моментів у суперників у першій половині стартових 45 хвилин.

Проте Славія, навіть без належного рівня мотивації, усе одно знаходила в собі сили для того, щоб поступово розкривати не до кінця щільний захист дніпровського колективу. Ван Бурен та Юречка отримали свої чергові нагоди вразити ворота молодого Кінарейкіна, але той вистояв проти них у двох очних дуелях.

А вже під завісу першого тайму відбулась подія, на яку ми всі дуже чекали. Дніпро-1 відкрив лік своїм голам у дуелі. Це зробив Рубчинський, якому спочатку вдалось зачепитись за м’яч біля чужого штрафного, а потім прицільно пробити низом у правий кут. Миттєвий свисток на перерву одразу потому сигналізував, що дніпряни отримали психологічну перевагу.

Однак скористатись нею вийшло не дуже. Насамперед через суперників, які від початку другого тайму почали створювати гольові моменти, а вже на 52 хвилині знайшли й свій гол. Тоді пас на хід до лівого флангу штрафного від Провода на Юречку боковий арбітр визначив таким, який пішов у офсайд, проте півзахисник усе одно переграв голкіпера українців, а потім і VAR скасував початкове рішення бригади рефері.

Власне, на цьому все — як би далі не намагались діяти в атаці футболісти Кучера, але помітного успіху їм досягти точно не вдалось. А суперників усе влаштовувало від самого початку, тож вони й відсвяткували отримання путівки на протистояння проти луганської Зорі в плей-оф відбору до Ліги Європи УЄФА. Дніпровський Дніпро-1 буде грати на аналогічній стадії вже Ліги конференцій проти Спартака з Трнави.

Дніпро-1 — Славія 1:1 (перший матч — 0:3)
Голи: Рубчинський, 45+2 — Юречка, 52

Дніпро-1: Кінарейкін — Є. Пасіч, Сарапій, Кравець, Каплієнко — Рубчинський, Бабенко — Гуцуляк, Піхальонок, Горбунов (Білл, 65) — Філіппов (Ківінда, 65).

Славія: Коларж — Масопуст (Доудера, 70), Усу, Голеш, Провод — Шевчик, Дорлі (Громада, 85) — Шранц (Влчек, 70), Зафейріс, Юречка (Юрасек, 85) — ван Бурен (Хитіл, 75).

Попередження: Гуцуляк, Бабенко