Оповитим таємницею та вже добрячим рівнем гейту з боку власних уболівальників розпочинає цей сезон київське Динамо. Наслідком виступів команди Мірчі Луческу минулого футбольного року стало потрапляння клубу лише до кваліфікації Ліги конференцій УЄФА, де вже перший суперник на шляху, грецький Аріс, ледь не засмутив "біло-синіх". А потім столичний колектив потрапив у раунді плей-оф на турецький Бешикташ, який до болю знайомий румунському головному тренеру команди, і стало геть не весело.

Динамо програло перший матч на номінально власному полі на останніх хвилинах із підсумковим рахунком 2:3, що не залишало представникам України іншого виходу, окрім як спробувати домогтись свого в грі у відповідь на як завжди галасливій Водафон Арені. Очевидно, що "орли" зберігали за собою статус номінальних фаворитів пари, однак при цьому не надто високий рівень підготовки їхніх футболістів у першій грі давався в знаки, тож залишав певні сподівання для наших уболівальників.

Мав змусити нас бити на сполох той факт, що жодної заміни в стартовому складі Луческу так і не наважився зробити, хоча, окрім левової частини першого тайму матчу тижневої давнини, його команда складала по собі дуже посереднє враження. І вже від початку звітного протистояння ставало потрохи зрозуміло — цей Бешикташ знає всі слабкі сторони Динамо, тож просто не потребує витрачати зайві зусилля на подолання спротиву суперників.

Усе у виконанні команди Шенола Гюнеша було одноманітним — такий самий млявий початок, проте все одно зі створенням гольових моментів, на що український колектив просто не може знайти, чим відповісти у власних атаках. Дивитись подібний футбол — ще те випробування, однак ми все одно намагались до останнього вірити в те, що в "біло-синіх" є притомний план на гру. Даремно, його не було.

А вже посеред першого тайму на ворота Бущана звалився таких обсяг небезпеки, що залишалось лише поставити голкіперу Динамо питання, а як він узагалі не пропустив тоді? Бо були й влучання в стійку, і постріл Абубакара ледь не з центральної лінії, а також шанси для Учана та Мулеки. Останній узагалі, здається, не зупинявся ні на мить, хоча й це не завжди грало на користь команди господарів, бо були моменти й із підозрою на дуже грубу гру.

Але це вже було в другому таймі, який розпочався із стрімкої, але в підсумку невдалої контратаки за участі Ваната та Волошина, а потім продовжився голом у ворота Динамо. На 53 хвилині Абубакар просто роздягнув чотирьох опікунів фінтами на вході до лівого флангу штрафного, після чого ще й примудрився пробити точно в дальній кут. Як він це зробив — хай сам потім розказує, але виглядало дуже майстерно.

І, за великим рахунком, на цьому все завершилось. Кияни свій перший удар у площину чужих воріт виконали лише на 83 хвилині, та й то лише за підсумком стандарту від Андрієвського в перспективній зоні перед чужими володіннями. На цьому гості й обмежили свої намагання в атаці, тоді як суперники мали відмінні нагоди в Зайнутдінова та кілька спроб Мулеки таки віднайти свій гол, однак хоча б залишили рахунок більш-менш пристойним для нас.

Таким чином від звітної пари команд до основного раунду Ліги конференцій УЄФА вийшов турецький Бешикташ, тоді як для київського Динамо єврокубкові пригоди цього сезону було завершено.

Бешикташ — Динамо Київ 1:0 (перший матч – 3:2)
Гол: Абубакар, 53

Бешикташ: Гюнок — Росьє, Уйсал, Коллі, Булут — Учан (Окслейд-Чемберлен, 88), Хаджіахметович, Фернандеш — Рашица (Зайнутдінов, 75), Абубакар (Тосун, 81), Мулека (Ребич, 75).

Динамо Київ: Бущан — Тимчик (Беніто, 89), Попов, Сирота, Дубінчак — Караваєв, Сидорчук (Бражко, 85), Шапаренко (Андрієвський, 76), Волошин (Діалло, 77) — Буяльський — Ванат.

Попередження: Булут, Коллі, Абубакар, Росьє, Мулека, Учан — Шапаренко, Сидорчук, Попов