Власне кажучи, така інформація стала несподіванкою передовсім тому, що стала вона доступною випадково і навіть у чомусь дивним способом. Кілька днів тому генеральний директор Говерли Іван Шіц в інтерв’ю нашому сайту зізнався, що Владислав Микуляк перебуває на перегляді у Слуцьку, тож ми, природньо, "вели" футболіста й намагалися отримати інформацію про його можливий перехід із перших уст. І нам це вдалося: Владислав напередодні повідомив, що контракт зі Слуцьком був підписаний позавчора, а перед тим гравець розірвав контракт із Говерлою. За словами українця, у Білорусі він виступатиме щонайменше до кінця 2014-го року, коли сплине термін дії підписаної зі Слуцьком угоди. Відзначимо, що клубний сайт Слуцька при цьому "мовчав" (і мовчить досі) про це кадрове поповнення.

Проте, блукаючи сторінками цього-таки сайту, у розділі складу команди без попередніх новин про це у футболках Слуцька вдалося побачити не лише Микуляка, але й Дениса Голайда та Вадима Мілька. Нагадаємо, Денис узимку залишив донецький Металург, після чого зірвався його перехід у Таврію. Вадим Мілько був на перегляді у Севастополі, проте контрактом з кримським клубом оглядини не закінчилися. Знову ж таки, деталі угод клуба з гравцями наразі невідомі, позаяк сайт Слуцька наразі навіть не повідомив про підписання контрактів з українцями.

Окрім цього, взимку Слуцьк офіційно все ж сповістив громадськість про контракти з Олександром Ждановим (останній клуб – Полтава, до того Олександр кілька років грав за Кривбас) та Андрієм Яковлєвим (останній клуб – словацький Татран). Сьогодні українці мають усі шанси провести свій першим офіційний поєдинок у складі нового клубу – у стартовому матчі нового чемпіонату Білорусі Слуцьк зіграє на виїзді проти Немана.

Також варто відзначити, що завдяки масовому переїзду українців у білоруські команди нинішньої зими в сусідському чемпіонаті налічується уже 25 наших співвітчизників, і це – майже половина від загальної кількості всіх легіонерів тамтешньої вищої ліги.

Анатолій Волков, Football.ua