Евертон наразі посідає 17 рядок у турнірній таблиці англійської Прем’єр-ліги та вже три матчі поспіль банально не може набрати очок.

Головний тренер "ірисок" Френк Лампард перед початком чергового футбольного уїк-енду розповів про стан справ у своїй команді.

"Поразка від Тоттенгема допомогла мені ще сильніше розплющити очі на наші проблеми. Ця невдача має повпливати на кожного. Я розумію почуття кожного з фанатів Евертону, особливо якщо вони бачили на власні очі перемоги клубу в минулому.

Наші виступи не дають приводів для оптимізму. Однак, зараз моя робота — виховувати у гравців почуття власної гідності. Я не можу працювати виключно як черлідер, бо має бути хоч якийсь погляд на реальність.

Зараз ми не маємо права розвивати гравців без будь-якого бачення подальшої картини. Те, що я зараз бачу наочно — колектив футболістів, якім не все одно, що відбувається.

Розмови про те, через що ми зараз ідемо 17-ми в турнірній таблиці, пропоную залишити на потім — це все було до мого приходу сюди. Я не маю намір малювати картину, на якій зображені гравці, яким лишень не все одно. Я створюю бачення того, що їм не все одно, проте вони розуміють, що саме треба робити.

Я хочу також змінити думки та культуру вболівальників довкола клубу. Це досить важкий процес, у якому не можна просто перемкнути вимикач.

На щастя, я не сиджу в соціальних мережах, як це роблять гравці. Вони піддаються там нищівній критиці, із якою буває дуже важко впоратися. Доведеться з цим якось жити.

Пам’ятаю, як я років 20 тому після гри за збірну Англії побачив у газеті наші оцінки за 10-бальною системою. Я отримав п’ять. Було дуже неприємно, проте зараз це набуло геть іншого рівня", — сказав англійський спеціаліст.

Наступний поєдинок Евертон зіграє із Вулвергемптоном у неділю, 13 березня о 16:00 за київським часом.