У рамках 29-го туру англійської Прем'єр-ліги на нас чекає протистояння між Арсеналом та Лестером, яке пройде на стадіоні Емірейтс Стедіум та розпочнеться з акції підтримки українського народу в боротьбі проти військової агресії з боку російських терористів і окупантів — повідомляє прес-служба "канонірів".

Арсенал — Лестер

Неділя, 13 березня, 18:30. Емірейтс, Лондон. Головний арбітр — Ентоні Тейлор. Пряма трансляція на телеканалі Setanta Sports.

У поточному сезоні Арсенал не може не тішити своїх уболівальників не лише непоганими результатами, а й якісним комбінаційним футболом, який був притаманний клубу з Північного Лондона ще за часів роботи Арсена Венгера. Але ж скільки критики було вилито на адресу головного тренера Мікеля Артети після поганого старту сезону... Зараз же іспанець доводить, що справді є висококваліфікованим фахівцем із чітким планом на майбутнє.

Провівши якісне кадрову чистку та успішне літнє трансферне вікно, Артета зібрав молоду та багатообіцяючу команду, якій уже зараз пророкують велике майбутнє. Звичайно, працювати "канонірам" є ще над чим, але поки що саме Арсенал є головним фаворитом на те, щоб фінішувати в топ-4 АПЛ за підсумками сезону і вперше за кілька років кваліфікуватися в груповий етап Ліги чемпіонів. Єдине – у лондонців досить блікла лава запасних, але коли всі ключові гравці здорові – з Арсеналом необхідно рахуватися.

Щодо Лестера, то в нинішній кампанії "лисиці", відверто кажучи, здали, особливо на тлі минулого сезону. Ми вже якось встигли звикнути, що команда Брендана Роджерса має, як мінімум, боротися за зону єврокубків, а як максимум — претендувати на місце в Лізі чемпіонів. Але в цьому розіграші чемпіонату Англії реальність зовсім інша.

Зараз Лестер, незважаючи на дві останні перемоги над Бернлі та Лідс Юнайтед, розташований лише на 12-му рядку в таблиці. Десь тренерський штаб Роджерса підводять масові травми системних футболістів (наприклад, Джеймі Варді, який історично любить забивати саме Арсеналу, не зможе зіграти), а десь команді не вистачає концентрації у заключних відрізках матчів, результатом чого стають регулярні пропущені голи на останніх хвилинах. У поєдинку першого кола Лестер по грі практично без шансів поступився Арсеналу, у якого тоді неймовірний кураж "упіймав" голкіпер Аарон Рамсдейл. Загалом, зараз ситуація практично не змінилася — "каноніри" виглядають на папері помітно сильнішими.

За версією букмекерів, фаворитом майбутнього протистояння є підопічні Мікеля Артети. Так, на перемогу Арсенала пропонується коефіцієнт 1,54, тоді як потенційний успіх Лестера оцінюється показником 6,50. Імовірність нічийного результату представлена коефіцієнтом 4,75.

Орієнтовні склади

 

Не зіграють: Томіясу — Фофана, Кастань, Бертранд, Перейра, Варді

Під питанням: ... — ...

Очні зустрічі

Поточна форма

footballпрогноз 2:0

P. S. ФК Арсенал Лондон офіційно оголосив про створення Клубу вболівальників "Арсенал Україна", висловивши таким чином підтримку українському народу, який став жертвою військової агресії з боку російських оккупантів та терористів. Арсенал закликав своїх уболівальників по всьому світу залучитися до допомоги Україні, запустивши благодійний фонд у рамках програми "Врятуй дітей України"