Неабиякого значення набувають протистояння закордонних клубів, у складі яких наявні гравці з українським паспортом, у той час як наша країна виборює для себе кращу долю за умов чергового витку агресії в свій бік. Новоприбулий виконавець Евертону, захисник Віталій Миколенко, уже зустрічався з Манчестер Сіті з Олександром Зінченком у складі цього року, проте жоден із них тоді не провів і хвилини на футбольному полі, бо це був лишень другий день повномасштабного нападу на Україну.

Більше місяця минуло з того часу, а "ірискам" випала нагода в рамках 31-го туру зіграти в гостях проти лондонського Вест Гема, за який виступає Андрій Ярмоленко. Цього разу Миколенку довірили місце в стартовому складі, проте десь під час розминки перед грою Евертон залишився без Донні ван де Беека, який отримав пошкодження. Франку Лампарду через це довелося перебудовувати всю тактичну схему, що в підсумку, як бачиться, спричинило погану взаємодію між гравцями гостей в атаці в першому таймі.

"Іриски" намагалися розкривати захист суперників за допомогою передач на хід прудконогому Рішарлісону, проте дії бразильця під час завершення епізодів були аж занадто незграбними. Налагодити гру на флангах Евертону також не вдавалося, бо партнери не помічали в широкій атакувальній позиції Миколенка, та й усередині штрафного була недостатня активність у боротьбі від пари номінальних форвардів.

Вест Гем також було важко відзначити у позитивній динаміці нападу, проте "молотобійці" хоча б намагалися перетворити передачі в напрямку Мікеля Антоніо на подальший вигідний для себе розвиток епізодів. Захист команди Лампарда був звичним чином дезорганізований, проте все одно певний час намагався уникати кричущих помилок. Так тривало аж до того моменту, поки фол Голгейта перед власним штрафним проти Боуена не перетворився на разючий постріл зі стандарту у ближню дев’ятку від Крессвелла. Не варто зайвий раз казати, що в тому епізоді Миколенко спокійно міг страхувати партнера по команді.

У підсумку, Евертон не зміг знайти свою гру в першій половині, відправившись відпочивати у пригніченому стані. Однак уже після початку другого тайму було помітно те, як почали розслаблено грати гравці господарів у обороні. Помилка Райса в центрі поля, яка зрештою ледь не спричинила взяття воріт із боку Калверт-Льюїна, повинна була стати своєрідним сигналом для підопічних Моєса, проте вони не встигли сконцентруватися, та пропустили на 53-й хвилині за підсумком влучного пострілу з відскоку від Голгейта.

Не дивлячись на вимучений успіх у атаці, Евертон не довго втримував перевагу над суперниками. Отримавши черговий пас у вільну зону на хід, Антоніо на 58-й хвилині з лівого флангу не зміг переграти Пікфорда в середині чужого штрафного, проте Боуен потім зрештою добив м’яч повз Миколенка в порожні ворота, тому "залізні" знову опинилися попереду за рахунком на табло.

Певна річ, що бойові вишукування ліверпульського клубу в цей момент були остаточно розбиті, а додаткових проблем створило ще й вилучення Майкла Кіна, який удруге за матч зрізав Антоніо підкатом на шляху до власного штрафного майданчика. Зрештою, це суттєво знизило й без того невеликі шанси Евертона на успіх, тому поява на полі Андрія Ярмоленка зрештою була останньою цікавою подією в цій грі. Миколенко можна відзначити за якісний виступ, а його співгромадянин із стану суперників просто не встиг щось нам показати, бо господарі догравали в глибокому захисті.

У наступному турі лондонський Вест Гем зіграє в гостях проти Брентфорда, а Евертон навідається до Бернлі.

Вест Гем — Евертон 2:1
Голи: Крессвелл, 32, Боуен, 58 — Голгейт, 53

Вест Гем: Фабіанські — Фредерікс, Доусон, Зума, Крессвелл — Соучек, Райс — Боуен (Нобл, 70), Бенрахма (Ярмоленко, 82), Форнальс — Антоніо.

Евертон: Пікфорд — Голгейт, Кін, Годфрі — Кенні, Івобі, Дукуре, Миколенко — Рішарлісон, Грей — Калверт-Льюїн (Гордон, 78).

Попередження: Крессвелл — Кін, Голгейт.

На 65-й хвилині був вилучений Майкл Кін (Евертон) (друге попередження).