Фінальний ривок перед початком чемпіонату світу-2022 більшість національних першостей робили саме цими вихідними. Зокрема, англійська Прем’єр-ліга підготувала для нас доволі цікаве протистояння в рамках шістнадцятому туру, у якому Ньюкасл на Сент-Джеймс Парк приймав лондонський Челсі, уперше за багато років при цьому перебуваючи вище за суперників у турнірній таблиці.

"Сині" до цього програли важливі протистояння проти Арсенала в чемпіонаті (0:1) та Манчестер Сіті в Кубку англійської ліги (0:2), тож настрій у підопічних Грема Поттера звітного вечора був відповідним. Кадрові проблеми заважали керманичу столичного колективу уникати зайвої ротації, тож за доволі експериментального складу Челсі ще мав бодай навчитись грати як єдиний колектив.

У першій половині гри це в команди гостей виходило не дуже-то й вдало, але й суперникам у відповідь не було що протиставити. Гру жодним чином не можливо було визначити як ту, що має запеклий рівень боротьби, але при цьому команди аж занадто вайлувато підходили до створення власних гольових нагод. На двох у них можна було пригадати лише постріл Брої в голкіпера з близької відстані посеред стартової половини гри, хоча ще була й травма Лофтус-Чіка, через яку Челсі довелось перебудовуватись ще на перших хвилинах.

Як такого, жодного пожвавлення після перерви команди не продемонстрували. На початку м’ячем на чужій половині більше володіли гості, проте поступово господарям удалось витіснити їх подалі від власного штрафного та вже більш конкретно підходити до створення власних гольових нагод. Непоганий удар із правого флангу штрафного під поперечину завдавав Лонгстафф, проте Менді в тому епізоді врятував, чого не зміг зробити трохи згодом, коли Альмірон перед чужими володіннями залишив м’яч для Віллока, а той пробив у правий кут.

Як виявилось трохи згодом, "сині" взагалі не мали плану дій у відповідь на подібний розвиток подій. Ньюкасл інколи намагався підловити суперників у контратаках, проте зрештою його зусиль вистачило лише на провокування сутички вже після фінального свистка. Утім, це все одно було більше, аніж удалось зробити Челсі, для якого ця поразка стала третьою поспіль в останніх матчах.

У наступному турі Ньюкасл гратиме в гостях у Лестера, а лондонський Челсі прийматиме Борнмут. 

Ньюкасл — Челсі 1:0
Гол: Віллок, 67

Ньюкасл: Поуп — Тріпп’єр, Шер, Ботман (Ласеллс, 87), Берн — Лонгстафф, Гімараєс, Віллок (Мерфі, 84) — Альмірон, Вуд (Вілсон, 75), Жоелінтон.

Челсі: Менді — Аспілікуета (Пулішич, 46), Кулібалі, Чалоба — Лофтус-Чік (Сілва, 7), Ковачич, Жоржиньйо, Голл (Кукурелья, 72) — Галлагер, Маунт (Зієш, 72) — Броя (Гаверц, 73).

Попередження: Поуп, Лонгстафф, Ласеллс (за межами поля) — Жоржиньйо, Кулібалі