Здавалося б, тільки нещодавно ми були занурені в протистояння на чемпіонаті світу-2022 в Катарі, проте божевільний місяць футболу вже встиг добігти свого довершення, а на зміну йому без жодних вагань повернувся клубний футбол. Зокрема, на Британських островах навіть не стали чекати на настання Різдва заради того, аби знову відчути на собі емоції офіційних матчів. Цьогорічна турнірна сітка Кубка англійської ліги в цьому сенсі ще й добряче допомагала, бо дозволяла ще на ранніх стадіях побачити протистояння найвищого ґатунку.

Щоправда, Манчестер Сіті від того було зовсім не легше, бо саме на долю команди Хосепа Гвардіоли ще на стадії 1/16 фіналу випав двобій проти лондонського Челсі, після якого "містянам" довелось зустрічатись із Ліверпулем. Черговий епізод протистояння поміж іспанським керманичем та Юргеном Клоппом відбувався в контексті втоми футболістів обох команд від подій чемпіонату світу, а в складі "червоних" ще й до цього часу були відсутні такі гравці, як Артур, Кертіс Джонс, Луїс Діас та Діогу Жота.

Команди мали достатнє уявлення щодо поточного не найбільш оптимального стану один одного, тож від самого початку матчу намагались цим скористатись. Належне в цьому випадку потрібно було віддати Сіті, гравці якого одразу почали вантажити м’яч у напрямку Ерлінга Голанда, і той із третьої спроби на десятій хвилині знайшов чужі ворота. І якщо Ерлінг до цього власним невдалим перекиданням змарнував одну з нагод, а іншого разу Палмер не поладнав із власними ногами перед майже порожні воротами під час його передачі, то з навісом від де Брюйне норвезький бомбардир упорався більше ефективно.

Проте "червоним" доволі швидко вдало вдалось знайти власну відповідь в атаках за допомоги швидких передач та нестандартних рішень, до переліку яких безумовно потрібно було віднести й просування Матіпа до правого флангу атаки на 19 хвилині, після якого через ноги Мілнера м’яч покотився під удар у дальній вільний кут для Карвалью. Шкода, проте невдовзі досвідченого капітана Ліверпуля таки довелось замінити через неналежний рівень фізичних кондицій.

Команда Гвардіоли мала дві грандіозні нагоди перед початком перерви для того, аби вийти вперед за рахунком, проте зробити цього так і не змогла через банальне втручання Куївіна Келлегера, якому на лінії воріт удавалось упоратись із ударами від Гюндогана та Аке з гранично близької відстані. Дарвін Нуньєс також намагався не баритись із відповіддю з власного боку, проте щодо його влучності в завершальній стадії ще буде привід поговорити трохи згодом.

Гра тим часом перейшла до другого тайму, який Клопп вирішив розпочати з двох замін, але суперники натомість стартували з власним другим голом. Родрі вирізав передачу до правого флангу штрафного на Мареза, яку той перетворив другим дотиком на постріл у протилежний кут. Проте в Сіті все також було негаразд із обороною в цій грі під час різких закидань "червоних" із власної половини, чим менш, аніж за хвилину, скористався Окслейд-Чемберлен, запустивши Нуньєса, який потім покотив під удар у порожні ворота для Салаха.

ВБОЛІВАЙ РАЗОМ З HELL ENERGY!

"Містянам" таким чином знову довелось відправлятись на пошуки власного щастя, і знайшли вони його доволі швидко, коли ніхто зі захисників суперників на 58 хвилині не завадив Палмеру та де Брюйне розіграти кутовий на лівому фланзі, і Кевін вирізав подачу на голову Аке до дальнього кута воротарського. Після свого третього голу Сіті заграв більш виважено, аніж до цього, проте все одно мав нагоди пропустити під завершення гри. Залишалось лише спитати за відсутність голів із Нуньєса, бо на 72 хвилині він згаяв свою чергову нагоду, після чого його команді вже не дали нічого створити.

Таким чином, фінальний свисток арбітра Девіда Кута з Ноттінгема відправив до 1/4 фіналу Кубка англійської ліги Манчестер Сіті, тоді як для Ліверпуля одне з кубкових змагань добігло кінця.

Манчестер Сіті — Ліверпуль 3:2
Голи: Голанд, 10, Марез, 47, Аке, 58 — Карвалью, 19, Салах, 48

Манчестер Сіті: Ортега — Льюїс, Аке, Лапорт, Аканджі (Стоунз, 60) — Родрі, де Брюйне, Гюндоган (Сілва, 88) — Марез, Голанд (Фоден, 73), Палмер (Гріліш, 73).

Ліверпуль: Келлегер — Мілнер (Філліпс, 38), Гомес, Матіп, Е. Робертсон — Байцетич (Фабіньо, 46), Елліотт (Гендерсон, 57), Алькантара (Кейта, 70) — Салах, Нуньєс, Карвалью (Окслейд-Чемберлен, 46).

Попередження: Родрі — Байцетич, Фабіньо, Кейта