У центральному матчі 19 туру англійської Прем'єр-ліги лідер турнірної таблиці в особі лондонського Арсеналу приймав на своєму полі Ньюкасл Юнайтед, який на даний момент посідає третє місце.

Підопічні Мікеля Артети дуже активно розпочали першу половину зустрічі, провівши кілька перспективних та швидких атак. Очевидно, початковим планом тренерського штабу Арсеналу був швидкий гол, але реалізувати ці можливості "канонірам" не вдалося.

Під час першого тайму команди періодично змінювалися володінням м'яча, але особливо небезпечних моментів, щоб забити, було зовсім небагато. Натомість ми бачили велику кількість боротьби, яку головний арбітр зустрічі Ендрю Медлі намагався присікти жовтими картками — таких за весь матч ми побачили аж дев'ять.

У другому таймі небезпечних моментів було ще менше. Арсенал намагався розкрити дуже щільну оборону Ньюкасла шляхом комбінаційних атак, але до небезпечних ударів справа практично не доходила. З таких варто відзначити лише удар Габріела Мартінеллі головою після подачі з кутового та удар Едді Нкетіа в останні хвилини, коли англієць опинився на крутій ударній позиції, проте голкіпер "сорок" Нік Поуп зумів врятувати свою команду.

Очевидно, що після перерви Ньюкасл оборонявся великими силами і, можна сказати, здебільшого вибудовував "автобус", а також намагався реалізуватися за рахунок контратак, стандартних положень та помилок суперника. Загалом основний наголос було зроблено саме на оборону, з чим "сороки" успішно впоралися.

Також на п'ятій компенсованій хвилині Арсенал міг заробити пенальті після того, як м'яч влучив у руку Мерфі після прострілу Граніта Джаки. Однак Медлі та асистент на VAR вирішили, що цей момент не вартий одинадцятиметрового. Фінальний свисток зафіксував нульову нічию.


Арсенал — Ньюкасл Юнайтед 0:0

Арсенал: Рамсдейл — Вайт (Томіясу, 74), Саліба, Габріел, Зінченко — Парті, Джака, Едегор — Сака, Нкетіа, Мартінеллі

Ньюкасл: Поуп — Тріпп'єр, Шер, Ботман, Берн — Гімараеш, Лонгстафф, Віллок (Сен-Максімен, 87) — Альмірон (Мерфі, 68), Вілсон (Вуд, 68), Жоелінтон

Попередження: Нкетіа, Едегор, Джака, Зінченко — Гімараеш, Вілсон, Жоелінтон, Альмірон, Ласселс