Протистояння Евертона та лондонського Арсенала в рамках 22 туру англійської Прем’єр-ліги, можливо, і не отримало б такої уваги з боку українських уболівальників, якщо б шанувальники "гарматників" не переймались перебуванням своєї улюбленої команди на першій сходинці турнірної таблиці, а в складах обох колективів не виступали б українські виконавці. Черговий епізод українського дербі лівого флангу захисту в найбільш популярній лізі світу цього разу відбувався на Гудісон Парк, господарі якого ще й дебютували в цій зустрічі під орудою Шона Дайча.

Достатньо часу підопічні Мікеля Артети мали на те, аби підготуватись до гри проти передостанньої команди поточного розіграшу АПЛ. Однак передбачити всі кроки нового головного тренера "ірисок" було практично неможливо. Лише на початку зустрічі "каноніри" мали певну перевагу над суперниками, проти зуміли створити тільки постріл Партея зі входу до правого флангу штрафного в ближній кут, із яким упорався Пікфорд без зайвих зусиль. Спроби розрізати чужий захист передачами з глибини у виконанні Арсенала істотного успіху не мали.

А ось із боку Евертона десь посеред першого тайму почало відчуватись велике натхнення в атакувальних діях. Команда Дайча на певний час навіть повністю захопили ініціативу в контролі м’яча, чим, як здавалось, дуже здивувала суперників. Арсенал виглядав розгубленим, поки його штрафний майданчик бомбардували подачі зі зароблених кутових суперниками, і зрештою інколи гості дійсно грали на межі провалу в захисті. Ось тільки завершувати свої моменти господарям було потрібно краще, аніж це робили Дукуре, Калверт-Льюїн чи Онана.


Setantasports.com — це платформа, на якій можна дивитися АПЛ в повному обсязі. Як проявить себе Мудрик в Челсі? Чи стане Зінченко чемпіоном у складі Арсеналу? Які перспективи у Миколенка та Евертона у боротьбі за виживання? Всі відповіді на ці питання ви можете дізнатися наживо — на Setanta Sports. Долучайтеся до платформи прямо зараз — і слідкуйте за найсильнішою лігою світу!


У вболівальників команди Артети залишались певні сподівання щодо другого тайму цієї гри, проте в Арсенала якось одразу не вийшло затягнути м’яч до чужої половини, і зрештою команда догралась. Іспанський керманич тільки-но зробив заміни на завершення повної години ігрового часу, але Троссар та Жоржиньйо точно не допомогли б партнерам устояти під час подачі кутового з правого флангу від Макніла. Знову навіс було спрямовано на дальню стійку, куди цього разу вдало набіг із ударом головою Траковські.

Позаяк, габарити гравців "ірисок" мали колись зіграти на користь футболістів Дайча, тож у випадку, коли потрібно було відійти на власну половину, Евертону це вдалось зробити доволі легко та прагматично. І знову Арсенал був змушений розкривати чужу оборону довгими розіграшами, які зрештою ні до чого якісного так і не призвели. Команді Артети навіть доводилось розігрувати кутові через другий темп, бо щільність у чужому штрафному була надзвичайною.

На цьому тлі господарі ще й примудрялись подекуди виходити до чужої половини під час контратак, які інколи призводили до пожеж біля воріт Рамсдейла. Та ще й провокували суперників гравці Евертона добряче, тож Арсенал переважним чином згоряв саме в емоційному, а не фізичному плані.

У наступному турі Евертон зіграє гостьове дербі проти Ліверпуля, а Арсенал прийматиме на Емірейтс Брентфорд.

Евертон — Арсенал 1:0
Гол: Тарковські, 60

Евертон: Пікфорд — Коулмен, Коуді, Тарковські, Миколенко — Івобі, Гує, Онана, Макніл — Дукуре — Калверт-Льюїн (Мопе, 62).

Арсенал: Рамсдейл — Б. Вайт (Томіясу, 85), Саліба, Габріель, Зінченко — Едегор, Партей (Жоржиньйо, 59), Джака — Сака, Нкетіа, Мартінеллі (Троссар, 59).

Попередження: Миколенко, Онана, Пікфорд, Мопе — Зінченко