Трагічна звістка про смерть Королеви Єлизавети II зіпсувала буденний розклад матчів англійської Прем’єр-ліги в жовтні минулого року, і в підсумку всі матчі сьомого туру національної першості виявились розкиданими по вільних від ігор для окремих команд дням. Для лондонського Арсенала та Евертона таким чином удалось знайти трохи незадіяного часу посеред поточного тижня, і зустріч першого кола поміж цими командами зрештою відбулась, хоча й вони вже встигли провести матч другого, який несподівано завершився перемогою команди Шона Дайча на власному полі (1:0).

Тоді новий керманич тільки набував першого досвіду на чолі "ірисок", тож від нього ніхто не вимагав помітного прогресу тим паче, що та зустріч на Гудісоні була ще й першою на новій посаді для англійського фахівця. Цього ж разу гості спробували розвинути власних успіх відсутністю боязкого футболу на самому початку, і навіть устигали огризатись у власних атаках із невдалим завершенням від Мопе. Арсенал просто не мав рішення, як протидіяти ретельно побудованому блоку від суперників, тож до команди Мікеля Артети за ходом гри починали з’являтись певні запитання.

Але під завершення першої половини гри всі ці моменти невпевненості від "канонірів" раптово почали нічого не важити в суто ігровому плані, бо вони спершу вийшли вперед за рахунок другої гольової передачі Олександра Зінченка в цьому сезоні, яка прийшлась до правого флангу штрафного на хід Саці, який потужно пробив у ближній кут. А вже за кілька хвилин Гує вчинив якусь безглузду помилку на лівому фланзі захисту, зупинившись із м’ячем, маючи позаду себе активного автора першого голу, і той забезпечив гольове скидання на Мартінеллі. Десь там шукали офсайд у цьому моментів, але виявилось, що перше рішення арбітра Олівера було імпульсивним.

Таким чином на другу половину гри гості виходили вже з примарними сподіваннями на підсумковий успіх у вигляді здобуття бодай-якихось очок, але зрештою не впорались із переведенням гри до чужої половини поля. Арсенал атакував багато, і зрештою Троссар на 71 хвилині прострілом до центру штрафного з лівого флангу на Едегора допоміг команди закрити всі питання довкола цієї зустрічі. А щоб уже точно жодних питань до "канонірів" не виникало, Зінченко на 80 хвилині пасом до того ж краю чужих володінь дав можливість Нкетії прострілити на ближню під удар у дотик від Мартінеллі.

Наступний матч лондонський Арсенал проведе вдома проти Борнмута, а Евертон гостюватиме в Ноттінгем Форест.

Арсенал — Евертон 4:0
Голи: Сака, 40, Мартінеллі, 45+1, 80, Едегор, 71

Арсенал: Рамсдейл — Б. Вайт, Саліба, Габріель, Зінченко (Тірні, 82) — Едегор, Жоржиньйо (Жоржиньйо, 46), Джака (Вієйра, 72) — Сака (Сміт-Роу, 82), Троссар (Нкетія, 73), Мартінеллі.

Евертон: Пікфорд — Коулман (Годфрі, 61), Кін, Тарковські, Миколенко — Дукуре (Девіс, 79), Гує (Голгейт, 46), Онана — Івобі, Макніл — Мопе (Грей, 60).

Попередження: Тарковські, Годфрі