Цікава, але на жаль дуже рідкісна на сьогоднішній день, дилема виникала перед українськими вболівальниками звітного вечора. Із одного боку каталонська Жирона та Віктор Циганков у її складі боролись за ліпші місця в середині турнірної таблиці іспанської Ла Ліги проти андалузької Севільї, а з іншого — Евертон із Віталієм Миколенком проводили чи не ключовий двобій у боротьбі за виживання проти Лестера на полі суперників у рамках тридцять третього туру англійської Прем’єр-ліги.

Команда Шона Дайча підходила до цієї гри на тлі шести матчів без перемог, хоча й за цей час їй удалось назбирати бодай-якісь очки в протистояннях проти Челсі, Тоттенгема та Крістал Пелес, за рахунок чого той самий Саутгемптон удавалось тримати на допустимій відстані від себе. У той самий час Лестер тільки-но нещодавно вийшов із тривалої серії з одною нічиєю за десять матчів, під час якої страждання Брендана Роджерса нарешті були припинені, а на посаду головного тренера господарів Кінг Павер Стедіум запросили Діна Сміта.

Власне сценарії цієї гри були відкритими для написання для обох команд і першими робити кроки на зустріч цьому взявся Лестер, коли в стартовій спробі пресингу постійно кружляв довкола створення гольового моменту, проте так цього й не зробив. "Іриски" натомість відповіли більш аніж солідним пострілом від Івобі з правого флангу штрафного в дальній кут на восьмій хвилині, коли Іверсену вперше довелось рятувати ворота власної команди.

У подальшому було встановлено обопільно гостру гру, тому м’яч довгими передачами до атаки постійно опинявся по обидва боки поля. На 14 хвилині схожим чином із правого флангу до штрафного зіграв Коулман, але Калверту-Льюїну суперники тільки дали прийняти м’яч на груди, після чого форвард одразу отримав поштовх у спину від Кастаня, а потім сам реалізував зароблений пенальті пострілом під поперечину.

Спроби Евертона в подальшому сходити за другим голом ні до чого не призвели, а натомість господарі підготували фірмову відповідь під час розіграшу стандарту, хоча на 22 хвилині радше можна було говорити про відсутність належної уваги до суперників усередині власного штрафного від гравців "ірисок". М’яч у підсумку довго метушився в повітрі, але зрештою опинився на нозі в Сьюнджю, який у падінні на лівому фланзі розстріляв ближній кут.

Бійцівські якості були головним критерієм, якому мали відповідати гравці в цій зустрічі, бо подекуди градус протистояння в боротьбі за м’яч дійсно перетинав межу. Уже в компенсований до першого тайму час це призвело до необхідності міняти Коулмана через важку травму, яку той зазнав під час зіткнення з Сумаре. Але ще з капітаном на полі Евертон примудрився пропустити другий гол на 33 хвилині, коли в центрі поля Івобі подарував м’яч Тілемансу, а Меддісон із відскоку миттєво запустив Варді на побачення з голкіпером.

Футболісти Дайча при цьому дуже ризикували піти на перерву з третім голом у пасиві, але той-таки Варді черговий випад проти Пікфорда завершив влучанням м’яча в поперечину під час спроби перекидання, а вже під завісу тайму Меддісон ударом із пенальті в центр воріт не пробив воротаря збірної Англії, хоча Барнс своєю подачею до цього помітно намагався поцілити в руку Кіну.

Передумови для гри в другій половині матчу для Евертона були несприятливими, бо тоді здавалось, що суперники набрали шалених обертів та загрожують не помітити захист гостей під час чергового швидкісного випаду. А вийшло зовсім навпаки — "іриски" пішли з атакою на чужі ворота й уже на 54 хвилині святкували успіх за підсумком удару зльоту від Івобі.

Подальший хід подій у матчі можна було охарактеризувати як дуже напружений. М’яч постійно змінював власників у центрі поля, команди багато боролись, чимало припускались помилок біля власних воріт, але із завершенням постійно в них щось не складалось. Або ж просто дивовижні сейви робили воротарі, що можна було побачити на прикладі Іверсена на 86 хвилині, коли гра перебувала в найбільш тендітній своїй фазі. Але зрештою нічия, яка грає тільки на користь "лисам".

У наступному турі Лестер зіграє в гостях у лондонського Фулгема, а Евертон навідається в гості до Брайтона.

Лестер — Евертон 2:2
Голи: Сьюнджю, 22, Варді, 33 — Калверт-Льюїн, 15 (пен.), Івобі, 54

На 45+9-й хвилині Джеймс Меддісон (Лестер) не забив пенальті (воротар).

Лестер: Іверсен — Кастань, Фас, Сьюнджю, Томас (Крістіансен, 88) — Сумаре, Ндіді (Дака, 61) — Тілеманс, Меддісон, Барнс (Прат, 88) — Варді.

Евертон: Пікфорд — Коулман, Кін, Тарковські, Миколенко — Гарнер, Гує, Дукуре — Івобі, Калверт-Льюїн, Макніл.

Попередження: Сумаре, Томас, Меддісон, Крістіансен — Гує