Посеред звітного тижня не проводили єврокубки, тож чим би ще себе зайняти командам англійської Прем’єр-ліги, як не провести черговий тур національної першості. Так вирішили організатори змагань, тоді як учасники їх загалом підтримали, бо всі вже з нетерпінням очікують на Різдво та легендарний Boxing day, який є його незмінним супутником. Але все треба долати крок за кроком.

Отже, у рамках п’ятнадцятого туру чинний чемпіон країни, Манчестер Сіті, навідався в гості до бірмінгемської Астон Вілли й це був гарантовано важкий виїзний матч для команди Хосепа Гвардіоли, бо йшлось про безпосередню конкуренцію за третє та четверте місця в турнірній таблиці, а також заочні перегони "містян" проти Ліверпуля та лондонського Арсенала, які свої матчі в цьому турі вже виграли.

Отже, перемагати за будь-яких умов мали й "містяни", не звертаючи при цьому увагу на ті кадрові проблеми, які супроводжували їхні виступи. Але на них просто не можливо було не зважати, оскільки Гвардіолі знову довелось крутити свою тактичну схему довкола пари центральних півзахисників Льюїс – Стоунз, які в цій грі себе взагалі жодним чином не проявили.

Уже від початку матчу "леви" під керівництвом Унаї Емері охоче атакували чужі ворота й створили одразу кілька відмінних моментів, коли Едерсону доводилось відверто рятувати свою команду. Це тільки на 11 хвилині Голланд відповів одразу двома пострілами з близької відстані на лівому фланзі штрафного, але так і не переграв Мартінеса, а до цього в гостей узагалі нічого не виходило в цьому матчі.

Важкий та повільний футбол від Сіті в цій грі помітно грав на користь господарів поля. До Голанда м’яч узагалі майже не доходив, тому він так і пробігав решту зустрічі з тими двома невикористаними моментами. А на протилежному боці поля постійно виникали якісь швидкі випади від Вілли, які лишень підкреслювали нестійкі позиції клубу з Манчестера.

І, несподівано, посеред другого тайму "леви" настільки залякали Гвардіолу, що той почав робити заміни задля укріплення центру поля, що взагалі не було схоже на те, що його план на гру хоч якось працює. Але зрештою Сіті пропустив контратаку на 74 хвилині за авторством Бейлі та пропустив через черговий невдалий для себе рикошет під час загалом поганенького дальнього удару від гравця суперників.

Треба було відіграватись, бо часу залишалось обмаль, але все ж таки трохи було. Однак ні, ніхто нічого не дав зробити гостям, тому вони залишали межі поля з дзвоном стійкі власних воріт у вухах, у яку поцілив Дуглас Луїс під час останнього небезпечного моменту на обидві команди в цій грі. Узагалі нечемпіонська гра від команди Гвардіоли.

У наступному турі бірмінгемська Астон Вілла прийматиме лондонський Арсенал, а Манчестер Сіті гостюватиме в Лутона.

Астон Вілла — Манчестер Сіті 1:0
Гол: Бейлі, 74

Астон Вілла: Мартінес — Конса, Дієго Карлос, Торрес, Дінь — Бейлі (Діабі, 84), Тілеманс (Ремзі, 85), Дуглас Луїс, Макгінн — Камара, Воткінс.

Манчестер Сіті: Едерсон — Вокер, Діаш, Аканджі, Гвардіол — Льюїс (Нунеш, 68), Стоунз — Фоден (Бобб, 73), Сілва, Альварес (Ковачич, 68) — Голанд.

Попередження: Воткінс, Камара — Стоунз, Льюїс