Арсенал продовжує чемпіонські перегони та в сімнадцятому турі чемпіонату Англії приймав на своєму полі Брайтон. У стартовому складі "канонірів" з'явився Олександр Зінченко. Роберто Де Дзербі вирішив зробити ставку на досвідчених гравців та випустив з першим хвилин Адама Лаллану та Джеймса Мілнера.

С перших хвилин Арсенал заволодів ігровою ініціативою та намагався створити небезпечний момент біля воріт Вербрюггена. Першій дійсно небезпечний момент з'явився лише на 15 хвилині, коли Мартін Едегор змістився в центр з правого флангу та мітив в дальній кут — трохи влучності йому забракло. Брайтон же довгий час не міг дістатися воріт Рая.

Більше того, вже в середині тайму Роберто Де Дзербі довелось робити вимушену заміну — Джек Гіншелвуд змінив Джоела Вельтмана. Згодом Арсенал мав ще одну змогу відкрити рахунок: Сака увійшов штрафний та викотив м'яч під удар Мартінеллі, а той примудрився пробити вище вже майже порожніх воріт.

Команда Мікеля Артети володіла територіальною перевагою, але довести справу до забитого м'яча не вдавалось. Супротивники пішли відпочивати за рахунку 0:0, тому вболівальники сподівались побачити голи від улюбленої команди вже в другому таймі.

Арсенал дуже активно розпочав другу половину і міг відкрити рахунок, але Ван Геке в останній момент вибив м'яч з-під ніг Едегора, який вже був готовий пробити з вбивчої позиції. Втім, це відтермінувало гол Арсеналу лише на декулька хвилин. В наступній атаці Сака виконав подачу з кутового, Ван Геке зачіпив м'яч головою та перевів його на дальній кут, звідки Жезус без перешкод вразив володіння Вербрюггена. 1:0.

Брайтон поступово намагався перехопити ігрову ініціативу і навіть створив момент - Джек Гіншелвуд виграв боротьбу на "другому поверсі" та пробив головою — м'яч полетів у руки Раї. Після цього Арсенал ще сильніше підвищив оберти гри та тільки відчайдушна гра Данка та везіння рятували гостей від ще одного пропущеного голу.

Наприкінці матчу Брайтон пішов в атаку великими силами, тому Арсенал дещо ризикував втратити перевагу. Але за декілька хвилин до кінця основного часу Нкетіа вивів Гаверца на побачення з Вербрюггеном, а той впевнено виграв дуель у голкіпера. 2:0. Цей гол зняв усі питання щодо переможця. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу команди Мікеля Артети.

Арсенал - Брайтон 2:0
Голи: Жезус, 53, Гаверц, 87

Арсенал: Рая — Вайт, Саліба, Габріел, Зінченко (Ківьор, 90+4) — Едегор, Райс, Гаверц (Сміт-Роу, 89) — Сака (Нельсон, 90), Жезус (Нкетіа, 81), Мартінеллі (Троссар, 82)

Брайтон: Вербрюгген — Велтман (Гіншелвуд, 27), ван Геке, Данк, Мілнер (Ігор, 60) — Гілмор, Гросс — Адінгра (Велбек, 79), Лаллана (Буонанотте, 60), Мітома — Фергюсон (Педро, 60)

Попередження: Вайт — Мітома, Гілмор, Гросс