На завершення дев’ятнадцятого туру англійської Прем’єр-ліги й разом із ним першого кола національної першості лондонський Арсенал у домашньому дербі проти Вест Гема мав доводити футбольній спільноті, що його претензії на чемпіонський титул у цій кампанії є доволі ґрунтовними. А ще "канонірам" потрібно було відповідати принциповим суперникам на поразку в Кубку англійської ліги, яка сталась на їхньому полі майже два місяці тому (1:3), проте перш за все, звісно, були справи в чемпіонаті.

І в цьому плані в господарів поля все пішло не за планом уже від самого початку гри. Було помітно, що Арсенал не відчуває впевненості у власних діях в атаці, через що навіть феноменальна гра Мартіна Едегора цього вечора завершилась без справедливої винагороди через індивідуальні хиби його партнерів по команді. А їх "каноніри" мали чимало.

Узяти до уваги хоча б той-таки момент на 13 хвилині, коли просто не дограли до завершення епізод із відскоками від подачі з лівого флангу, після чого Боуен із лицьової повернув м’яч під порожні для Соучека, поки Габріель та Зінченко не знали, куди себе подіти. А ось чи залишив тоді м’яч межі поля, чи ні, ми так достеменно не дізнались, бо в АПЛ технології роботи з м’ячем у таких ситуаціях, судячи з усього, ще не скоро з’являться.

І одразу ж Вест Гем сів у захист та чекав на відповіді від суперників, але вони все ніяк не надходили. Важко виглядала команда Артети в цьому компоненті, і якби не моменти Саки з ударом головою та влучанням у стійку, то й загадати до настання перерви було б нічого. А тим часом гості втратити Пакета через пошкодження, тож залишились без головного мозку у попереду.

Арсенал за таких умов мав ще тайм попереду, тож часу наче й було достатньо й недостатньо водночас — ось така цікава дилема. Хоча вірніше було б казати, що саме за пасивної гри на завершення власних атак "каноніри" самотужки зменшували небезпеку, що мала б іти від них. А суперникам що? Побігли якось уперед, заробили кутовий, а майстер Ворд-Праус влучив м’ячем у голову майже двометрового Мавропаноса на ближній, після чого м’яч ударився в поперечину й полетів у ворота.

Зінченко тоді відверто загубив свого гравця й його майже одразу потому замінили. Невдала гра для українця. Але ж у команди від того завдання жодним чином не змінювались, отже ми бачили виключно Арсенал в атаці та його намагання відігратись. Для цього були всі підстави, а точніше Едегор настворював моментів для партнерів стільки, що вистачило б і не на одну переможну гру.

Але хто б ще забивав, еге ж, Габріеле Жезусе? Зрештою, "каноніри" просто бились головою об мур чужої оборони та бездоганного в цей вечір Ареола, тоді як на протилежному боці поля в компенсований час Вест Гем ще раз сходив до атаки й Райс за старою пам’яттю вирішив подарувати колишній команді пенальті фолом проти Емерсона. Але Бенрахма Раю не переграв, бо це б узагалі було повне неподобство.

У наступному турі Арсенал зіграє в гостьовому лондонському дербі проти Фулгема, а Вест Гем прийматиме Брайтон.

Арсенал — Вест Гем 0:2
Голи: Соучек, 13, Мавропанос, 56

На 90+5-й хвилині Саїд Бенрахма (Вест Гем) не забив пенальті (воротар).

Арсенал: Рая — Б. Вайт, Саліба, Габріел, Зінченко (Нельсон, 64) — Едегор, Райс, Троссар (Сміт-Роу, 79) — Сака, Жезус, Мартінеллі (Нкетіа, 65).

Вест Гем: Ареола — Цоуфал, Мавропанос, Огбонна, Емерсон — Е. Альварес, Соучек — Кудус, Ворд-Праус, Пакета (Бенрахма, 33) — Боуен.

Попередження: Нельсон, Жезус.