Двадцять другий тур англійської Прем’єр-ліги залишив по собі доволі неоднозначне враження, адже й відбувався посеред робочого тижня, і переважна більшість команд ще не встигла відійти від кубкових протистоянь, тож просто готувалась до чергових матчів на вихідних із підвищеним рівнем відповідальності.

Більшість із них, але не всі. Зокрема, лондонському Вест Гему й Борнмуту було, через що перейматись у випадку втрати очок на Олімпійському стадіоні в столиці Великої Британії, тож команди Девіда Моєса та Андоні Іраоли намагались із розумінням відповідальності поставитись до вирішення власних завдань. Але господарі десь перегнули палицю й припустились помилки вже на третій хвилині гри.

Курт Зума тоді передачею з лівого флангу захисту вздовж поля навряд чи хотів підставити новачка власної команди, Калвіна Філліпса, однак вийшло так, що того спровокував віддати ще один невдалий пас назад Крісті, чим і скористався Соланке для чергового м’яча в поточній кампанії. Ошелешений такою грою "вишень" на старті матчу, Вест Гем ще довго не міг прийти до тями, тож команду Моєса в атаці ми майже не бачили.

У Борнмута після цього епізоду так само мало що виходило попереду, але ми хоча б бачили паростки атак від гостей, тоді як у господарів не було взагалі ніякої думки. Лише під завісу першого тайму вони прокинулись, та й те після того, як Семеньйо не використав убивчий момент на 36 хвилині, і лише за мить після того свою нагоду змарнував Боуен. Не без втручання воротарів минули ці два епізоди.

У другому ж такі команда Іраоли більше прагнула грати від захисту з прицілом на результат, але на завершення повної години ігрового часу необачна дія Келлі на лівому фланзі штрафного всі ці плани зруйнувала. Збив із ніг Кудуса, після чого Ворд-Праус не залишив шансів Нето ударом із пенальті. Потрібно було розпочинати все з початку Борнмуту, однак темп було втрачено й віднайти його особливих сподівань уже не було.

І тут ми знову мали звернутись до команди Моєса із запитанням: "А де взагалі атака "молотобійців" останнім часом?". Черговий прісний матч, і наче й уболівальники щось намагались вимагати від команди впродовж усього протистояння. Але ні, "залізні" вперто не хотіли доводити справу навіть до ударів по воротах і мали дуже блідий вигляд. Від гостей тим часом ми й не очікували побачити якусь активність, тож і вони в цьому плані не здивували.

У наступному турі лондонський Вест Гем гратиме в гостях у Манчестер Юнайтед, а Борнмут прийматиме Ноттінгем Форест.

Вест Гем — Борнмут 1:1
Голи: Ворд-Праус, 61 — Соланке, 3

Вест Гем: Ареола — Джонсон, Мавропанос, Зума, Емерсон — Філліпс (Інгз, 69), Соучек, Е. Альварес — Кудус (Корне, 90+6), Ворд-Праус — Боуен.

Борнмут: Нето — Сміт, Забарний, Сенесі, Келлі (Керкез, 78) — Кук, Крісті — Семеньйо (Сіністерра, 69), Скотт, Таверньє (Февр, 90+2) — Соланке.

Попередження: Боуен — Крісті, Куку, Февр