Чемпіонські перегони в англійській Прем’єр-лізі, виступи в Лізі Європи УЄФА, переможний фінал Кубка Англії — оце так календар нині в Ліверпуля. А в складі "червоних" тим часом травми, травми, і ще раз — травми. А сюди ще й свою 1/8 фіналу Кубка Англії докидаєте… Узагалі показились. Ну, нічого, отримуйте натомість змішаний стартовий склад із залученням юніорів та вихованців академії на гру проти Саутгемптона за переповнених трибун Енфілда й якось воно там буде.

Якщо не з такими думками Юрген Клопп заходив на звітне протистояння, то ми вже й не знаємо, заради чого тут усі зібрались. Як і Віржил ван Дейк, якого чи не єдиного із залізної основи використав німецький фахівець у цій грі з перших хвилин, аби потім замінити під час перерви. Проте навіть із нідерландцем на полі захист Ліверпуля ледь не привіз на свої ворота значних негараздів, проте блискавична атака "святих" цього вечора не квапилась користатись нагодами.

І дарма, бо чи далі заходила гра, тим більш упевненими в собі ставали ці молодики Ліверпуля й зрештою знахабніли настільки, що на 44 хвилині Кумас забив свій перший гол у складі "дорослої" команди з передачі Кларка на вхід до лівого флангу штрафного. Казати, що до цього в гостей не було кілька виходів майже віч-на-віч із Келлегером було вже не на часі на той момент.

Непогано відіграв Саутгемптон до перерви, якщо брати загалом, тож очікувалось, що ось зараз має відновитись гра, і команда Рассела Мартіна має перетворити власний фірмовий контроль м’яча на щось цікаве. Ну, так мало б статись, але "святі" були позбавлені й цього й у підсумку пропустили ще двічі від ще одного юнака — Джейдена Деннса, якого варто запам’ятати, бо аж надто легко він грав у завершальній стадії атак.

Але й казати, що гості не могли впливати на хід подій у цій грі після перерви було б теж необачно. Інша справа, що вони не забивали — і ось це реально питання до того ж Чарльза чи Сулемани, у яких були моменти, але куди вони пробивали з близької відстані — ніхто не зрозумів, навіть самі гравці. Зрештою, із таким багажем до чвертьфіналу Кубка Англії не беруть, тому Ліверпуль зіграє проти Манчестер Юнайтед на Олд Траффорд, а Саутгемптон, можливо, наприкінці сезону повернеться до АПЛ.

Ліверпуль — Саутгемптон 3:0
Голи: Кумас, 44, Деннс, 73, 88

Ліверпуль: Келлегер — Бредлі, Кванса, ван Дейк (Конате, 46), Цимікас — Макконнелл (Мак Аллістер, 62), Гомес, Кларк — Елліотт (Ньйоні, 78), Гакпо (Гордон, 90), Кумас (Деннс, 63).

Саутгемптон: Ламлі — Брі (Вокер-Пітерс, 58, Гарвуд-Белліс, 75), Стівенс, Беднарек, Меннінг — Чарльз, Ротвелл (Смоллбоун, 70), Арібо — Сулемана (А. Армстронг, 57), Мара, Едозі (Адамс, 70).

Попередження: Меннінг.