Чемпіонські перегони в англійській Прем’єр-лізі тривають уже не перший тиждень від моменту початку сезону й ще точно триватимуть не один тиждень після звітного протистояння. Тож що таке понеділок у розрізі двадцять сьомого туру національної першості? Просто привід перегорнути цю сторінку разом із матчем поміж явним аутсайдером та явним фаворитом.

У гості до Шеффілд Юнайтед, який міцно засів на останній сходинці турнірної таблиці й цю позицію не дуже квапиться полишати, завітав лондонський Арсенал, у якого що не новий тур, так завдання взагалі не змінюється — треба здобувати три очки й, за можливістю, покращувати різницю голів. Цього для на Бреммол Лейн команді Мікеля Артети вдалось зробити й те, і те одночасно.

Легка гра для "канонірів", не будемо нічого від вас приховувати. Та й не має сенсу це робити, бо з підсумкового рахунку все й випливає. Нічого не вийшло продемонструвати в плані атаки в "клинків", бо вони повністю провалились ще на старті зустрічі. 15 хвилина — рахунок уже 0:3 на користь Арсенала, це взагалі офіційний матч?

Спочатку Едегор відкрив лік голам на п’ятій хвилині, хоча до цього це міг зробити й Сака, але влучив у поперечину з гострого кута на правому фланзі штрафного. А потім досипали від себе Мартінеллі та той-таки Сака, якби під простріл останнього не підставився Богл у центрі воротарського й не зрізав м’яч у власні ворота.

Кріс Вайлдер одразу все зрозумів, тож уже на 16 хвилині ми побачили першу заміну в його виконанні, що тільки підкреслило той факт, що Шеффілд можна було виносити вже тоді. Арсенал це також розумів дуже добре, тож до завершення тайму відзначився ще двічі зусиллями Гаверца та Райса. Цікаво, що постійно провалювались фланги захисту "клинків", де був справжній прохідний двір.

На другий тайм питання залишалось лише одне — підуть за рекордом чи зупиняться на вже здобутому результаті. Вийшло щось посередині, бо Арсенал майже весь час перебував у атаці, але відзначився голом ще тільки один раз. Вайт забив рідкісний м’яч, бо в чужому штрафному ледь не кожен гравець лондонців міг отримати нагоду це зробити.

Можливо, і Раю б до цього процесу можна б було запросити, якби не похмурий Артета, який до останнього вимагав, щоб його команда тримала себе в руках і виказувала повагу до суперників. Напевно тому й Арсенал не став влаштовувати повне декласування, бо турів до кінця сезону для Шеффілд Юнайтед залишається не так уже й багато, тож хтось інший цілком може зробити це вже на офіційному рівні.

Наступний матч "клинки" проведуть у гостях проти Борнмута, а лондонський Арсенал прийматиме Брентфорд. 

Шеффілд Юнайтед — Арсенал 0:6
Голи: Едегор, 5, Богл, 13 (авт.), Мартінеллі, 15, Гаверц, 25, Райс, 39, Вайт, 58

Шеффілд Юнайтед: Грбич — Ахмедгоджич (Арбластер, 64), Трасті, Робінсон — Богл, Норвуд (Осборн, 16), Вінісіус, Гамер, Девіс (Брукс, 46) — Макейті (Болдок, 46), Макберні (Осула, 46).

Арсенал: Рая — Вайт (Седрік, 65), Саліба, Габріел, Ківьор — Едегор, Жоржиньо (Парті, 65), Райс (Троссар, 74) — Сака (Вієйра, 46), Гаверц, Мартінеллі (Жезус, 64).

Попередження: Богл.