Тиждень перед початком березневої міжнародної павзи в англійському футболі вирішили присвятити матчам Кубка Англії на рівні з чемпіонатом, тож ще потрібно було подивитись, за якими іграми глядацька авдиторія вели більш пильний нагляд. Утім, що тут гадати — зустріч на Етіхаді поміж Манчестер Сіті й Ньюкаслом у форматі "на виліт" точно мала б ставати головною подією цього вечора, щонайменше, на Британських островах.

Кубковому формату не дуже знайомі визначення фаворити та аутсайдери, тож усі клуби АПЛ залучають до розіграшу ще на стадії 1/32 фіналу. Тому шлях "містян" до звітної гри й вийшов таким довгим, оминаючи Гаддерсфілд (5:0), Тоттенгем (1:0) та Лутон (6:2), тоді як "сороки", можна сказати, утомлювались значно менше. Лише супердербі проти Сандерленда (3:0) на самому початку мало їх злякати, тоді як серію пенальті в грі проти Блекберна радше ніхто не очікував.

По цій грі важко щось сказати, окрім як зайвий раз зафіксувати повну перевагу господарів поля над своїми суперниками. Сіті розібрав гру Ньюкасла навіть на той ледь не ексклюзивний випадок, коли Гау вирішить зіграти з трьома центральними захисниками та щільно зачинити власні володіння. Ну, або хоч спробувати. Вистачило "сорок" у підсумку лише на 13 хвилин.

Звісно, що не без везіння, але як інакше м’ячу потрібно було діставатись воріт через це скупчення футболістів у штрафному? Під удар Бернарду Сілви з правого флангу штрафного підставив ногу захисник Ньюкасла, але в підсумку рикошет зробив ситуацію ще гіршою, бо м’яч полетів за комірець Дубравки в дальній кут. Це просто підкреслило той контроль ходу подій, який команда Гвардіоли демонструвала до цього.

Ніхто й не сумнівався, що Сіті так само продовжуватиме атакувати й надалі. А там де "містянам" дають це робити, у їхніх суперників постійно виникають проблеми. Цікаво, чому? "Віддзеркалили" годинник, і на 31 хвилині Бернарду знову пробивав, проте вже з трошки більш далекої відстані, але цього разу під його удар голову підставив Ботман, через що Дубравка знову опинився не при справах. Транслятори навіть автогол спочатку записали на рахунок захисника, але в офіційному протоколі це був дубль португальця.

І тоді навіть не перевага Сіті в два м’ячі була ключовою, а те, що гості могли майже одразу один гол відквитати, і це був би вже зовсім інший фундамент для розвитку подій у другому таймі. Але відмінну нагоду змарнував Ісак там, де форвард найвищого рівня (Голанду не показувати) мав би рвати сітку воріт із лічених до них метрів.

Без того гола й говорити немає про що — команда Гвардіоли зараз не в тому стані, аби вигадувати собі зайві проблеми. Тому від клубу з Манчестера після перерви ми бачили тільки спокійний контроль над ходом подій на полі. Гау навіть спробував налякати свого візаві за тренерським фахом одразу чотирма свіжими футболістами на заміну. Та де там. За пів години до фінального свистка всі вже могли йти робити свої справи.

Фінальний свисток головного арбітра Саймона Гупера із Свіндона відправив до півфіналу Кубка Англії Манчестер Сіті, тоді як для Ньюкасла участь у цьому турнірі добігла завершення.

Манчестер Сіті — Ньюкасл 2:0
Голи: Сілва, 13, 31

Манчестер Сіті: Ортега — Вокер, Діаш, Аканджі, Гвардіол — Родрі, Ковачич — Сілва, Фоден, Доку (Бобб, 77) — Голанд (Альварес, 87).

Ньюкасл: Дубравка — Мерфі, Шер, Ласселс, Ботман (Крафт, 83), Берн (Голл, 61) — Лонгстафф (Майлі, 62), Гімараес, Віллок (Андерсон, 62) — Ісак, Гордон (Альмірон, 61).

Попередження: Шер, Ласселс, Альмірон