У матчі 32-го туру англійської Прем'єр-ліги на нас чекає протистояння між Брайтоном та лондонським Арсеналом, яке пройде на Амекс Стедіум.

[*] — поточна позиція в таблиці АПЛ


[9] БРАЙТОН — АРСЕНАЛ [2]

СУБОТА, 6 КВІТНЯ, 19:30. АМЕКС СТЕДІУМ, БРАЙТОН. ГОЛОВНИЙ АРБІТР — ДЖОН БРУКС. ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ НА SETANTA SPORTS


Вкрай непростий календар Брайтона продовжиться домашньою зустріччю з віцечемпіоном Англії. Після березневої міжнародної паузи підопічні Роберто Де Дзербі вже встигли з'їздити на Енфілд до Ліверпуля, де італійський фахівець вперше програв у тренерському протистоянні з Юргеном Клоппом, а посеред цього тижня "чайкам" у гостях у Брентфорда не вдалося конвертувати у перемогу свою помітну перевагу у володінні м'ячем та кількості створених моментів біля воріт суперника — у результаті нульова нічия.
І хоч Де Дзербі зараз пов'язують деякі ЗМІ з бажанням вирушити на підвищення в якийсь європейський гранд на кшталт Баварії, причина таких нестабільних результатів Брайтона криється аж ніяк не в потенційній невизначеності щодо майбутнього італійця. Дійсними ж причинами певного спаду "чайок" у цьому сезоні стали перші в історії клубу виступи в єврокубках, а також головне — одночасні травми цілої низки ключових виконавців, таких як Каору Мітома та Джессі Марш. Тому Брайтон хоч і не розучився грати у свій симпатичний комбінаційний та домінуючий футбол, але суто фізично колектив Де Дзербі далеко не завжди може дозволити собі таку розкіш на регулярній основі, хоч мрії на другу єврокубкову кампанію поспіль нікуди не поділися.
Що стосується Арсеналу, завдання та бажання підопічних Мікеля Артети на нинішню кампанію набагато амбітніші, що лондонці загалом доводять і своїм високоякісним футболом, і тактичною гнучкістю, і результатами, які дозволяють "канонірам" брати безпосередню участь у чемпіонських перегонах АПЛ вже другий сезон поспіль. Поки що гравці Арсеналу йдуть другим і відстають від першої сходинки на два очки, але тут варто констатувати і те, що як з Ліверпулем, так і з Манчестер Сіті лондонці набрали в поточному розіграші чемпіонату по 4 з 6 можливих очок. Тобто з сильними командами та прямими конкурентами "каноніри" здобувати результат навчилися, проте все ж зберігається у пам'яті традиційна схильність команди в останні роки провалювати саме заключні відрізки сезону — і поки що тренерському штабу Артеті вдається уникати цього сценарію.

Про силу та високий рівень Арсеналу говорять навіть банальні цифри: найбільша кількість забитих голів серед усіх команд АПЛ та найменша кількість пропущених м'ячів. Та й загалом дуже якісна оборона "канонірів" — головний аспект, у якому команда Артети зробила величезний крок уперед цього сезону, дозволивши, наприклад, у 2024 році завдати суперникам найменшої кількості ударів у площину своїх воріт в АПЛ (в Арсеналу — 77, а друге місце поділяють Сіті та Тоттенгем з показником 98). До речі, переможний матч посеред тижня проти Лутона показав, що Артета вже не так боїться вдаватися до сильної ротації складу, що, звісно, було скоріше вимушеним заходом на тлі щільного календаря та майбутніх матчів із Баварією у чвертьфіналі Ліги чемпіонів. Варіантів із потенційною втратою очок у АПЛ "каноніри" у нинішній ситуації також розглядати просто не можуть, тим паче ще й мають сподіватися на якусь осічку з боку Ліверпуля.

За версією букмекерів, фаворитами майбутнього протистояння є підопічні Мікеля Артети. Так, на перемогу Арсеналу пропонується коефіцієнт 1,66, тоді як потенційний успіх Брайтона оцінюється показником 5,40. Ймовірність нічийного результату представлена коефіцієнтом 4,25. 


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ


Брайтон: Вербрюгген — Велтман, ван Геке, Данк, Еступіньян — Гросс, Балеба — Енсісо, Жуан Педро, Адінгра — Велбек

Арсенал: Рая — Вайт, Саліба, Габріел, Томіясу — Едегор, Жоржиньо, Райс — Жезус, Гаверц, Мартінеллі

Не зіграють: Мітома, Марч, Гіншелвуд, Мілнер, Гілмор — Тімбер

Під питанням: Фергюсон — Сака


ОЧНІ ЗУСТРІЧІ



ПОТОЧНА ФОРМА


footballпрогноз 1:2