Напередодні лондонський Арсенал у матчі восьмого туру англійської Прем’єр-ліги проти Борнмута з Іллею Забарним у складі зробив подарунок своїм конкурентам за чемпіонськими перегонами, Ліверпулю й Манчестер Сіті, які до своїх матчів цими вихідними готувались з огляду на поразку "канонірів" із рахунком 0:2. Однак, що для "містян", що для "червоних" суперники були дуже підступними, і саме з команди Хосепа Гвардіоли ми й розпочинали огляд подій цього дня в АПЛ.

Сіті не програв ще жодної зустрічі в поточній кампанії, однак уже двічі втрачав очки в чемпіонаті, тож відставав від Ліверпуля на один заліковий бал. Команда Гвардіоли при цьому могла тільки здогадуватись про те, із яким результатом завершиться гра за участі футболістів Арне Слота пізніше звітного дня, тоді як самі "містяни" завітали на Молінью в гості до Вулвергемптона, який за сім матчів до цього розжився лише одним балом.

Переважну більшість матчів, якщо не всі в чемпіонаті, Манчестер Сіті грає з позиції явного фаворита й, якщо в нього виникають проблеми, то це скоріше продиктовано якимись прорахунками саме збоку чинного чемпіону. Але не цього разу — тут Вулвергемптон від перших хвилин обрав правильну тактику й не просто витримав стартовий тиск суперників, а й забив швидкий м’яч. На сьомій хвилині Странд Ларсен у дотик завершив простріл Семеду з правого флангу контратаки.

Такі розіграші у "вовків" надалі були чи не систематичними, і кожного разу Сіті, який мусив діяти вже більш наполегливо, ризикував отримати випад на власні ворота, і ледь не догрався до другого пропущеного, але Семеду свій сольний ривок від центрального кола завершив ударом точно в Едерсона.

Що ж до атак гостей, то вони всі звалювались на лівий фланг на адресу Доку, проте проти того відмінно грав Гомес, тож бельгієць тривалий час нічого не міг заподіяти. Саме тому на 33 хвилині він просто відкинув м’яч Гвардіолу, аби той спробував пробити здалеку, і це вийшов такий удар у протилежну дев’ятку, що жодних шансів у Са на порятунок воріт просто не було. Сіті відігрався, але далі блок від суперників ставав тільки більш щільним із кожною хвилиною, тож треба було з цим щось робити.

Коли кажуть, що команда "вгризається" в результат, то це не завжди просто фігуральна мова. "Вовки" це й робили весь час другого тайму біля власних воріт, і серед моментів гостей ми можемо пригадати лише дальні удари, із якими воротар господарів спокійно розбирався. Власне, Са з усім спокійно розбирався в цьому матчі, окрім епізоду на останніх секундах, коли Стоунз просто вколотив у сітку головою навіс Фодена з кутового на правому фланзі. До сенсації залишалось зовсім трохи.

У наступному турі Вулвергемптон зіграє в гостях у Брайтона, тоді як Манчестер Сіті прийматиме чеську Спарту з Праги, а вихідними зіграє вдома проти Саутгемптона. 

Вулвергемптон — Манчестер Сіті 1:2
Голи: Странд Ларсен, 7 — Доку, 33, Стоунз, 90+5

Вулвергемптон: Са — Буено, Доусон, Тоті — Семеду, Гомес (Бельгард, 90), Андре (Дойл, 46), Леміна, Аїт-Нурі — Кунья (Форбс, 67), Странд Ларсен (Гедеш, 80).

Манчестер Сіті: Едерсон — Льюїс, Стоунз, Діаш, Гвардіол — Ковачич — Савіо (Гріліш, 73), Сілва (Нунес, 86), Гюндоган, Доку (Фоден, 66) — Голанд.

Попередження: Тоті, Семеду, Гомес, Сарабія (не на полі) — Савіо