Вечір суботи на звітному тижні виявився необтяженим матчами високого статусу, тому, перебуваючи в пошуках гідного власної уваги протистояння, уболівальники звернулись до німецької Бундесліги, де в рамках 18 туру на Альянц Арені мюнхенська Баварія приймала франкфуртський Айнтрахт, не маючи при цьому права на помилку, оскільки переслідувачі в особі берлінського Уніона, РБ Лейпциг та Фрайбурга свої чергові матчі виграли. А одразу слідом за ними в турнірній таблиці розташовувались "орли", маючи при цьому власні суперечки за позицію в зоні Ліги Європи УЄФА проти дортмундської Боруссії.

Зрозуміло, що матч від цього тільки набував додаткової ваги. Та й "Рекордмайстер" останнім часом не дуже-то й намагався тішити власних уболівальників здобуттям перемог. Однак початок звітного протистояння відверто не вдавався жодній зі сторін, яким, до речі, ще й доволі відчутно заважало грати футбольне покриття далеко не найліпшої якості, що також було доволі несподівано, як для найкращої арени Німеччини — господарки майбутнього чемпіонат Європи. Зокрема, це добре кидалось в очі, коли де Лігт падінням на чужій половині посадив себе на картку, чи Ліндстрьом запустив на трибуни подачу з кутового.

Що ж до безпосередньо футбольних подій, то Баварія звично переважала у володінні м’ячем, намагаючись навантажити штрафний майданчик суперників загострюючими передачами. У той самий час, обрана Юліана Нагельсманном схема з одним опорником Йосуа Кімміхом ставила його команду перед певними пересторогами щодо контратак суперників. Саме в одну з таких посеред першої половини гри втік лівим флангом Коло Муані, після чого Зоммер у доволі суперечливому стрибку за межами штрафного збив форварда суперників.

Проте швейцарського голкіпера тоді тільки попередили за фол, а вже незабаром його команда забила свій перший м’яч у цій зустрічі. Допоки захисники гостей сперечались із арбітром щодо потенційного фолу Кімміха перед чужим штрафним, Станішич розвернув наступ під простріл Мюллера з правого флангу під удар у дотик для Сане. І вже в наступні атаці рахунок Баварія могла подвоїти, однак Упамекано під час завершення подачі на лівий кут воротарського з близької відстані пробив головою повз ворота.

Таким чином зовні спокійний для Баварії перший тайм завершився прогнозованою перемогою, однак суперники все ж таки встигли кілька разів огризнутись, тож зачаїли небезпеку зі свого боку. Після перерви атакувальний темп Баварії був майже непомітним, тоді як суперники постійно намагались вантажити м’ячі до штрафного з флангів, проте до реального загострення це не призводило. Оліверу Гласнеру на цьому тлі довелось стабілізувати центральну лінію півзахисту та нападу за рахунок виходу на поле Камади та Борре, завдяки чому "орли" хоч трохи почали почуватись більш вільними.

Позитивний вплив тренерських рішень не змусив на себе довго чекати, бо вже на 69 хвилині Баварія примудрилась перетворити власну контратаку на більш швидку відповідь від суперників, яку завершили власними вдалими діями той-таки Камада та Коло-Муані. Після цього в мюнхенців почала виявляти себе розгубленість на всіх можливих рівнях, через що вони так і не дійшли бодай до створення загрози воріт Траппу на тому рівні, що мали більшу частину ігрового часу. У підсумку, їхня серія нічиїх продовжилась до трьох матчів.

У наступному турі мюнхенська Баварія гратиме в гостях проти Вольфсбурга, а франкфуртський Айнтрахт на власному полі прийматиме берлінську Герту.

Баварія — Айнтрахт 1:1
Голи: Сане, 33 — Коло Муані, 69

Баварія: Зоммер — Станішич (Забітцер, 90), Упамекано, де Лігт, Девіс — Кімміх — Сане (Гравенберх, 70), Мюллер, Мусіала, Коман (Гнабрі, 70) — Шупо-Мотінг (Тель, 77).

Айнтрахт: Трапп — Тута, Хасебе, Ндіка — Бута, Роде (Камада, 64), Соу, Кнауфф — Ліндстрьом (Борре, 64), Гьотце (Якич, 85) — Коло Муані (Аліду, 90+3).

Попередження: де Лігт, Зоммер, Упамекано — Борре