Величне Derby della Madonnina завжди було окремою статтею у відношеннях поміж італійськими клубами, бо Інтер та Мілан зрештою завжди намагаються визначити сильнішого поміж собою в очних протистояннях. Дві конкуруючі в межах одного міста команди цього сезону хочуть завоювати одразу, як мінімум, два внутрішніх трофеї. "Нерадзуррі" вже змогли зачепитися за Суперкубок Італії, у серії A обігнали "россонері" в чемпіонаті, а ось із їхнім шляхом до перемоги в Кубку було не все так одностайно.

У першому матчі команди голів не забивали, та й у цілому та гра мала недостатній рівень витрачений зусиль із обох боків. Із того часу минуло більше ніж півтора місяці, за які команда Сімоне Індзагі встигла навіть вилетіти з Ліги чемпіонів УЄФА, тоді як підопічні Стефано Пьолі втрачали лідерство в турнірній таблиці. Однак, обидві команди не програвали після останньої очної битви, проте звітного вечору хтось усе ж таки мав поступитися принциповому опоненту.

Інтер у першій половині гри навіть не дозволив суперникам спробувати ввійти до гри, відкривши рахунок за допомогою зусиль Лаутаро Мартінеса, який влучним пострілом злету вже на четвертій хвилині замкнув подачу від правого кута штрафного у виконанні Дарміана. Мілан одразу намагався відігратися, проте одноосібними діями окремих виконавців "россонері" не змогли розраховувати на суттєві досягнення біля чужих воріт.

Номінальні гості доволі довго готували потужний пресинг чужої оборони, однак на завершення першого тайму все ж таки вистрілили кількома загрозливими пострілами Салемакерса та Тоналі, але занадто захопилися грою в атаці, через що на 40 хвилині вже ніхто не міг стримати Корреа під час передачі на лівий фланг штрафного на хід Лаутаро. Аргентинський бомбардир перекинув Меньяна з гострого кута, завдяки чому його команда отримала надзвичайно комфортну перевагу за рахунком. За грою до "нерадзуррі" інколи виникали питання, проте Мілану варто було в хоча б почати реалізовувати власні нагоди.

Задля цього на другу половину гри Пьолі випустив Діаса та Мессіаса, завдяки яким його команда отримала посилення під час стандартних положень, однак до них ще було потрібно доводити власні атаки. Зрештою, Мілану вдалося вдало завершити кутовий на лівому фланзі на 67-й хвилині, коли Томорі забезпечив скидання під удар Беннасеру, проте влучний постріл захисника арбітр не зарахував через офсайд у Калулу, який невчасно опинився в полі зору Хандановіча.

Завдяки цьому епізоду Мілан мав отримати вирішальний імпульс для того, аби перевернути цю гру, однак вийшло так, що це саме Інтер забезпечив собі можливість утримати контроль над становищем на футбольному поля. "Зміям" цього вистачило для того, щоб на 82-й хвилині за дві передачі розкрити захист суперників, а Госенс фактично з заміни встановив остаточний рахунок у цьому протистоянні.

Таким чином, першим фіналістом поточного розіграшу Кубка Італії став Інтер. Для Мілану шлях цим турніром завершився за крок до вирішального поєдинку. "Нерадзуррі" в битві за трофей змагатимуться проти переможця пари Ювентус — Фіорентина.

Інтер — Мілан 3:0
Голи: Лаутаро Мартінес, 4, 40, Госенс, 82

Інтер: Ханданович — Шкрініар, Де Врей, Бастоні (Д’Амброзіо, 78) — Дарміан, Барелла, Брозовіч, Чалханоглу (Відаль, 74), Перішич (Госенс, 79) — Корреа (Санчес, 70), Лаутаро Мартінес (Джеко, 70).

Мілан: Меньян — Калабрія (Габбья, 73), Калулу, Томорі, Ернандес — Беннасер (Круніч, 73), Тоналі (Діас, 46) — Салемакерс (Мессіас, 46), Кесс’є, Леау (Лазетіч, 86) — Жиру.

Попередження: Шкрініар — Ернандес, Томорі.