Італія залишається маленьким острівцем на футбольній мапі Європи, де ще досі нічого не вирішено в контексті чемпіонських перегонів. Станом на початок власного домашнього матчу проти Фіорентини, який і без контексту можна було вважати доволі привабливим для перегляду, Мілан очолював турнірну таблицю. При цьому, колектив Стефано Пьолі знав, що у сусідів за містом, які їх переслідують, вже не має матчу про запас, тому ті два пункти, що розділяли два величних колективи, і були резервними для "россонері". Фіорентина ж прагнула ввійти до зони єврокубків, що гарантувало нам запекле протистояння.

Коли дві команди наприкінці сезону вирішують якісь надважливі для себе завдання, то глядач гарантовано отримає дуже цікавий поєдинок. А оскільки команди Пьолі та Вінченцо Італьяно не дуже-то й упевнено почувають себе в захисті, то й достатня кількість гольових моментів нам фактично була гарантовано. Тут варто відзначити відсутність будь-якої сором’язливості з обох сторін на початку гри, завдяки чому про загрози для обидвох воріт ми почали говорити майже одразу.

Мілану навіть вдалося забити дуже швидкий м’яч зусиллями Тео, проте захисник навіть не святкував свій на диво влучний постріл неробочою ногою в дальній верхній кут, бо знав, що в епізоді до цього був офсайд. Утримувати м’яча після цього на чужій половині "россонері" можливості не мали, тому були змушені відбиватися від чужих атак. Не менш разючими були випади Фіорентини, однак до Меньяна м’яч доходив лише зрідка. Господарі поля втримували швидкі фланги опонентів, а через центр гра в "фіалок" геть не вдавалася.

Перший тайм пройшов у суцільній боротьбі, якої обіцяло стати ще більше після перерви, бо й команда Пьолі починала потрохи нервувати через результат, а їхні суперники тим часом отримували ще більше можливостей проводити швидкі випади. Мілану зрештою вдалося на бодай якийсь безперервний проміжок часу завести м’яча на чужу половину, але реалізація гольових моментів… Тут господарі поля були просто жаливі в своєму виконанні.

Безліч моментів була у Мілану для того, аби забезпечити собі спокійний фінальний відтинок зустрічі, проте "россонері" пішли шляхом найбільшого супротиву, і лише коли суперники почали відповідати їм моментами накшталт пострілу Кабрала головою в середині другого тайму, остаточно схаменулися. На 82-й хвилині Терраччано фактично подарував м’яча Леау невдалою передачею на правий фланг захисту, після чого отримав постріл у ближній кут. Невдала дія голкіпера коштувала команді Італьяно дуже дорого — із амбіціями щодо єврокубків доведеться зачекати.

У наступному турі Мілан гратиме в гостях проти Верони, а Фіорентина прийматиме на власному полі прямого конкурента в особі Роми.

Мілан — Фіорентина 1:0
Гол: Леау, 82

Мілан: Меньян — Калабрія, Калулу, Томорі, Ернандес — Тоналі, Кесс'є (Беннасер, 79) — Мессіас (Ребіч, 56), Діас (Круніч, 56), Леау — Жиру (Ібрагімович, 67).

Фіорентина: Терраччано — Венуті (Куарта, 46), Міленкович, Ігор, Бірагі — Дункан (Торрейра, 67), Амрабат, Малех (Бонавентура, 58) — Гонсалес (Іконе, 67), Артур Кабрал, Сапонара.

Попередження: Беннасер — Малех, Венуті, Куарта.