Італійська Серія A продовжує відзначати старт нового сезону, і на цьому тлі насичена програма суботи в рамках четвертого туру національної першості була яскравим доказом того, що місцеві очільники футболу хочуть завоювати значну частину уваги світової авдиторії. А як інакше, якщо одразу після протистояння туринського Ювентуса та римського Лаціо за розкладом стояв принциповий матч на Джузеппе Меацца.

Інтер цього разу був господарем у міланському дербі проти Мілана, і оскільки обидві команди підходили до цієї гри на тлі відсутності втрати очок, то й двобій поміж ними очікувався дуже запеклим. А тут ще й "змії" залишались єдиним колективом, який не пропускав голів, і при цьому розділяв лідерську позицію за кількістю забитих голів саме з "россонері". Усе це провокувало команду Стефано Піолі, який уже з перших турів усерйоз узявся повертати собі чемпіонський титул.

Зайвий раз заряджати футболістів на матчі подібного рівня в тренерів не має особливої потреби, але вчасно розбудити, і бажано ще до стартового свистка, усе ще необхідно. Мілан належним чином не ввімкнувся в хід цього двобою, за підсумком чого вже на п’ятій хвилині був змушений витягати м’яч із сітки власних воріт. Арбітри не побачили поштовх Думфріса проти Тео в ситуації без м’яча навіть на VAR, тоді як порушення правил у діях Тюрама проти Тіава безпосередньо в боротьбі за передачу на хід не було й близько.

Французький нападник "нерадзуррі" потім спокійно ввійшов до чужого штрафного, прострілив на дальній його бік, де Дімарко чи то пробив невдало, чи то виконав дуже хитру гольову передачу, але м’яч опинився на нозі Мхітаряна, а той промахнутись не мав морального права з кількох метрів до воріт. Інтер таким чином зробив свій крок уперед у цій грі, після чого очікувалось, що Мілан наслідуватиме його прикладу.

Але цього не відбулось. Команда Стефано Піолі була скутою в своїх позиційних атаках, тоді як той самий Мхітарян незабаром ледь не влучив у дальній кут на завершення подачі Дімарко з лівого флангу, завдяки чому міг узагалі закрити всі питання ще на самому початку гри. Лише посеред першого тайму "россонері" почали діставатись завершальної фази своїх наступів, але замість гострих моментів отримали контрвипад на власні ворота.

І знову Тіав та Тюрам зійшлись поміж собою, але вже не в контактній боротьбі та на протилежному боці поля, звідки потім нападник вгатив у дальній кут воріт підкручений удар із-під свого візаві в цій грі. Піолі бачив, як і ми всі, хто в цій парі виходить переможцем, але на другий тайм замін не робив. Але Мілан повернувся до гри доволі непогано, тож у тренера гостей залишалось ще кілька обнадійливих думок.

На 57 хвилині "червоно-чорні" провели швидкий розіграш поміж Тео, Жиру та Леау, який завершився ударом португальця під Зоммером із гострого кута на лівому фланзі штрафного. До речі, це був перший гол, який Янн пропустив у цьому розіграші Серії A, тож настрій йому зіпсували добряче. Однак на загальний хід протистояння цей епізод майже не вплинув, на відміну від відра води гігантського розміру, яке, здавалось, вилили на чашу арени в другому таймі.

Але навіть за таких складних умов Інтер знайшов у собі сили, щоб не поплисти вслід за стічною водою з газону до дренажної системи Джузеппе Меацца, та наприкінці зустрічі просто розтоптав своїх суперників. Мхітарян на 69 хвилині оформи дубль красивим ударом під праву стійку з передачі Лаутаро, після чого капітан "змій" заробив на собі пенальті за фол Тео на протилежному боці чужих володінь, давши змогу Чалханоглу його пробити.

Ще трохи згодом завжди охочий до голів Фраттезі сказав своє слово, добивши суперників у компенсований час із передачі того самого Мхітаряна врозріз до центру чужого штрафного. Десь поміж цих епізодів мав би хоч інколи з’являтись Мілан у якості дійової особи, але в цій грі лише одна команда прагнула бути присутньою на футбольному полі.

У наступному турі міланський Інтер зіграє в гостях у Емполі на тлі виїзду до іспанського Реала Сосьєдад у рамках Ліги чемпіонів УЄФА, а Мілан прийматиме спочатку англійський Ньюкасл у тому ж змаганні, а потім — Верону.

Інтер — Мілан 5:1
Голи: Мхітарян, 5, 69, Тюрам, 38, Чалханоглу, 79 (пен.), Фраттезі, 90+3 — Леау, 57

Інтер: Зоммер — Дарміан, Ачербі, Бастоні (де Врей, 74) — Думфріс, Барелла (Фраттезі, 64), Чалханоглу (Асслані, 80), Мхітарян, Дімарко (Аугусто, 64) — Мартінес, Тюрам (Арнаутович, 64).

Мілан: Меньян — Калабрія (Флоренці, 77), Тіав, К’єр, Ернандес — Лофтус-Чік (Муса, 86), Крунич, Рейндерс (Йович, 77) — Пулішич (Чуквезе, 56), Жиру (Окафор, 76), Леау.

Попередження: Чалханоглу, Фраттезі — Тіав, Ернандес