Перелік шалених протистоянь неділі неможливо було уявити без участі італійських команд у ньому. У рамках двадцять сьомого туру Серії A на полі стадіону Дієго Армандо Марадона чинний чемпіон країни, неаполітанський Наполі, готувався приймати одного з головних претендентів на титул за підсумками поточної кампанії — туринський Ювентус. Хоча, як сказати претендентів, це якщо міланський Інтер виявить бажання ділитись першою сходинкою, чого наразі не спостерігається.

Поза цим, "південці" наприкінці минулого року невдало завітали на північ країни (0:1), тож прагнули взяти реванш під час домашньої гри. І якщо б ця зустріч відбувалась десь тиждень тому, то ми б говорили про команди, що мають за плечима тривалі серії матчів без перемог. Але натомість кожна з них перемогла в минулому турі, нехай і 6:1 проти Сассуоло для футболістів Франческо Кальцони виглядали значно яскравіше за 3:2 проти Фрозіноне від підопічних Массіміліано Аллегрі.

Доволі цікавим вийшов початок звітної зустрічі, оскільки жодна з команд не виказувала бажання поступатись ініціативою в проведенні атак, тож м’яч вільно ходив поміж штрафними майданчиками. Першим свою долю в створенні гольового моменту при цьому вирішив випробувати Ювентус, і Влахович на завершення подачі К’єзи з правого флангу небезпечно пробив головою повз ближню стійку.

Ювентус надалі намагався підтримати тиск, проте робив це в дуже своєрідний спосіб, використовуючи надмірну кількість дрібних фолів, які зрештою настільки набридли головному арбітру, що той почав демонструвати перші попередження. Гості на це вчасно не зреагували, тож нахапались зайвих жовтих карток.

А Наполі тим часом поступово відтісняв їх подалі від власних воріт, і зрештою почав створювати власні гольові моменти накшталт шансу для Ді Лоренцо чи Політано, однак ті або не влучали в площину, або перевіряли на реакцію Щесни своїми ударами. І вже незабаром під час контратаки вибухнув Влахович на лівому фланзі штрафного з перекиданням м’яча над голкіпером, але влучив у праву стійку чужих воріт.

"Зебри" всім виглядом демонстрували, що не хочуть на цьому зупинятись, але натомість їхні позиції суттєво підкосив пропущений м’яч. На 43 хвилині Бремер зняв над воротарським подачу Ді Лоренцо з правого флангу, але лише перевів м’яч на дальній бік власних володінь точно на ногу Кварацхелії, який ударом зльоту відкрив рахунок під самісіньку перерву.

Гол у роздягальню завів Ювентус настільки, що той повернувся до гри одразу з гольовим моментом для Камб’язо на правому краю штрафного, проте у вирішальний момент захисник пробив над воротами. Далі Наполі вдавалось угамувати темп атак суперників, але не настільки, щоб ті мали приводи від них відмовитись узагалі.

Юве чинив тиск на чужі володіння, хоча й обходився при цьому майже без можливостей зрівняти рахунок, проводив ротацію, і зрештою на 81 хвилині К’єза прицільним ударом від правого кута штрафного спрямував удар низом точно під дальню стійку. "Зебри" миттєво при цьому побігли й за другим м’ячем, але натомість наразились на проблеми в захисті.

Ще на 76 хвилині Аллегрі дав можливість молодому Нонге трохи пограти в футбол, а той віддячив тренеру пенальті у ворота туринців, яке призначили після перегляду на VAR епізоду за участі Осімгена в боротьбі ще з Бремером у центрі штрафного. Зрештою, Віктор і сам хотів пробити одинадцятиметровий, але Щесни й від нього не пропустив із позначки в цьому сезоні. Але на добиванні миттєво з’явився Распадорі й знову вивів Наполі вперед.

Останні хвилини при цьому були дуже гарячими, оскільки в туринців були шанси врятуватись і дуже непогані при цьому. Залишалось лише почати забивати, але з цим виникли суттєві проблеми, і зрештою фінальний промах Ругані з близької відстані до воріт красномовно підбив підсумки цієї гри для гостей.

У наступному турі неаполітанський Наполі зіграє домашній матч проти Торіно, тоді як туринський Ювентус прийматиме бергамаську Аталанту.

Наполі — Ювентус 2:1
Голи: Кварацхелія, 43, Распадорі, 88 — К’єза, 81

На 88-й хвилині Віктор Осімген (Наполі) не забив пенальті (воротар).

Наполі: Мерет — Ді Лоренцо, Ррахмані (естігор, 66), Жезус, Олівера — Замбо-Ангісса, Лоботка, Траоре (Зелінські, 65) — Політано (Распадорі, 65), Осімген, Кварацхелія (Ліндстрьом, 90+3).

Ювентус: Щесни — Ругані, Бремер, Алекс Сандро — Камб’язо (Веа, 66), Міретті (Нонге, 76, Даніло, 90), Локателлі, Алькарас (Мілік, 90), Ілінг (Їлдиз, 75) — К’єза, Влахович.

Попередження: Траоре — Влахович, Бремер, Камб’язо, Нонге