На початку цього сезону тільки й розмов серед українських уболівальників із приводу італійської Серії A. Воно й не дивно — склад представників нашої країни в цьому чемпіонаті оновився за рахунок трансферу нападника національної збірної Артема Довбика до Роми, і якби "вовки" вдало при цьому почали кампанію, то це було б значно менш цікаво, погодьтесь.

А так — Рим горить, або хоча б його частина в кольорах "джаллороссі" — так точно. Жодної перемоги за три стартові тури команда Даніеле Де Россі здобути так і не змогла, і при цьому забила лише одного разу, та й той гол опинився не на рахунку коштовного українського новачка, а припав на результативний удар його прямого конкурента в битві за позицією. А далі, у четвертому турі, на Рому очікувала гостьова гра проти генуезького Дженоа, за який, як ми добре знаємо, виступає інший українець — півзахисник Руслан Маліновський.

Це був матч двох різних таймів. У першій половині гри Дженоа просто не знав, що треба робити в атаці. Рома в цьому плані теж особливо не виблискувала, але цього разу команді Де Россі не потрібно було аж цілий матч на те, аби нарешті почати знаходити Довбика. Зігрались із Дібалою з надцятої спроби — ось і результат.

Питання були тільки по реалізації, бо свій перший відмінний момент Артем схибив, коли з передачі п’ятою з лівого флангу від аргентинця в центрі штрафного не переграв Голліні. Однак на 37 хвилині сталось те, заради чого ми вже четвертий матч збираємо увагу довкола гри Роми — м’яч відскочив до українця в центрі штрафного, коли воротар парирував удар із правого флангу від Пізіллі, після чого Довбик добив у дальній кут. Бозна-скільки часу тривав перегляд VAR, але жодних підстав скасувати історичний момент не знайшли.

Це мало стати підставою для команди Де Россі надалі хоча б утримувати гру під власним контролем. Але Рома вчинила геть інакше — віддала м’яч суперникам, а ті додали до гри Маліновського й понеслась. Римлян попереду ми майже й не бачили, тоді як перед їхнім штрафним постійно виникали якісь гострі ситуації. Свілар явно не почував себе в своїй тарілці, але до певного часу все ж таки рятував команду.

Маліновський стандартно розряджав дальню гармату, і це завжди було цікаво та небезпечно, і зрештою кількість перейшла в якість і дала результат команді Джилардіно. На останніх секундах компенсованого часу Вітінья, не знайшовши вдачі в чужому штрафному, пішов навішувати з лівого флангу, і з його передачі головою пробив Де Вінтер. Явно не в Довбику проблема цього разу.

У наступному турі генуезький Дженоа гратиме в гостях у Венеції, а Рома прийматиме фріульський Удінезе.

Дженоа — Рома 1:1
Голи: Де Вінтер, 90+6 — Довбик, 37

Дженоа: Голліні — Де Вінтер, Вольякко (Вітінья, 46), Васкес — Сабеллі, Френдруп, Бадель (Богінен, 80), Торсбю (Маліновський, 46), Мартін — Пінамонті, Екубан (Екатор, 80).

Рома: Свілар — Манчіні, Ндіка, Анхеліньйо — Салемакерс (Ермосо, 50), Пізіллі (Пеллегріні, 62), Крістанте, Коне, Ель Шаараві (Челік, 62) — Дібала (Бальданці, 62), Довбик (Шомуродов, 81).

Попередження: Де Вінтер — Пізіллі, Пелелгріні, Шомуродов