Коли ти чимось заволодіваєш неправомірним чином, то це зрештою тебе пригнічує аж до самої смерті. Збірній Швейцарії невтішний фінал навряд чи коли-небудь буде загрожувати, проте за скандальне збереження прописки в дивізіоні A Ліги націй УЄФА "по-кантонськи" вона отримує на горіхи вже в третьому в історії розіграші цього турніру. Жодного здобутого очка, один забитий м’яч та сім пропущених голів — такий доробок мала команда Мурата Якіна перед домашнім матчем проти Португалії, яка менше тижня тому відвантажила їй чотири м’ячі без відповіді (0:4).

І це ми ще не беремо до уваги той факт, що, окрім "Наті" та "європейських селесао", у складі групи A2 також присутні національні команди Чехії та Австрії, тож боротьба з кожним новим туром обіцяє лише загострюватися. У цьому контексті господарів звітної гри не міг влаштувати жодний інакший результат, окрім перемоги в звітній грі. Той, власне, не дивно, що швейцарці так завзято взялись до гри в нападі вже з перших хвилин.

Португальці, у свою чергу, немов тільки-но зійшли з трапу літака — уже на першій хвилині тріснув їхній лівий фланг оборони за відсутності на позиції Нуну Мендеша, після чого Відмер виконав подачу на Сеферовича, якого не втримав уже Жоау Канселу. Форвард на досвіді кивну головою в дальній кут так, що Руї Патрісіу врятувати свою команду шансів узагалі не мав.

Португалія після такого провального початку зустрічі спробували одразу віднайти свою гру в атаці, однак ледь не втрапили в чергову пастку від суперників, коли на 12-й хвилині подача з правого флангу від Шакірі прийшлася в руку Леау. Якби не VAR, який ще десь у центрі поля раніше побачив порушення правил ізбоку Ельведі проти Андре, "хрестоносці" могли б готуватися до найгіршого. До речі, для Шакірі це була ледь не остання дія в цій грі, бо незадовго після цього він на рівному місці потягнув м’яз.

Ноа Окафор, який вийшов на заміну травмованого партнера, практично не мав змоги після цього вмикатися на чужій половині, бо господарі почали грати в прагматичний футбол від глибокого захисту, у якому їхні суперники дуже рідко знаходили гольові моменти. Можна було лишень згадати про удар головою від Данілу, із яким одразу після завершення першої чверті години ігрового часу впорався голкіпер Омлін, тоді як до завершення першої половини в гостей більше не було гарних нагод.

Вихід Гедеша на поле одразу поперерві лише збільшив кількість подач до чужого штрафного у виконанні гравців Фернанду Сантуша. Португалія намагалась наступати широким фронтом, однак у рамці воріт Швейцарії була справжні стіна. Омлін завершив гру з вісьмома порятунками власних володінь за плечима, і кожен із цих моментів був по-справжньому гольовим. Гості проводили заміни, постійно шукали якісь нові варіанти проникнення до чужого штрафного, але зрештою мали невдачу на останній ланці захисту опонентів.

У наступному турі Швейцарія зіграє в гостях в Іспанії, а Португалія гратиме на виїзді проти Чехії.

Швейцарія — Португалія 1:0
Гол: Сеферович, 1

Швейцарія: Омлін — Відмер (Штеффен, 46), Аканжі, Ельведі, Родрігес (Стергіу, 79) — Фройлер, Джака, Соу (Ебішер, 79) — Шакірі (Окафор, 21), Сеферович, Емболо (Цубер, 65).

Португалія: Патрісіу — Канселу, Пепе, Данілу, Мендеш — Фернандеш (Нунеш, 74), Невеш (Орта, 81), Отавіо (Гедеш, 46) — Леау (Жота, 62), А. Сілва, Вітінья (Б. Сілва, 63).

Попередження: Відмер — Данілу, Канселу