Сьогодні, 8 вересня, відбудеться матч другого туру Ліги націй УЄФА, у якому національна збірна Швейцарії на своєму полі прийматиме Іспанію.

Швейцарія — Іспанія
Неділя, 8 вересня, 21:45, стадіон Стад-де-Женев, Женева. Арбітр зустрічі — Ірфан Пельто
Пряма трансляція на медіасервісі MEGOGO

Перший матч Швейцарії після поразки від Англії у чвертьфіналі Євро-2024 у серії післяматчевих пенальті відбувся в четвер увечері, коли команда відкривала свою кампанію в Лізі націй проти Данії. Матч наближався до безгольової нічиєї, але Данія двічі забила в останні 10 хвилин зустрічі і здобула перемогу з рахунком 2:0.

Команда Мурата Якіна фінішувала четвертою в дебютному сезоні Ліги націй у 2018-19 роках, але вони були третіми у своїй групі протягом двох останніх кампаній, у тому числі у 2022-23 роках, коли вони також зіграли з Іспанією на груповому етапі.


За версією компанії Favbet, явними фаворитами майбутнього протистояння є підопічні Луїса де ла Фуенте. Так, на перемогу Іспанії пропонується коефіцієнт 1,82, тоді як потенційний успіх Швейцарії оцінюється показником 4,85. Ймовірність нічийного результату представлена коефіцієнтом 3,65.


Швейцарія намагатиметься здобути свої перші очки в групі 4 Ліги А в неділю ввечері, а потім вони повернуться в дію в жовтні на виїзді до Сербії та вдома з Данією.

Востаннє Швейцарія виграла у Іспанії з рахунком 2:1 у вересні 2022 року в Лізі націй, але з 25 попередніх матчів проти Іспанії, починаючи з червня 1925 року, швейцарці виграли лише два з них.

Наставник збірної Іспанії Де ла Фуенте запевнив, що його "не турбує" безгольова нічия його команди проти Сербії у четвер ввечері, назвавши цей матч "майже передсезонною грою".

"Ла Роха" мала кращу гру в матчі з Сербією, але не змогла відзначитися у воротах суперника, в результаті чого посідає третю позицію в групі.

Іспанія не проходила далі стадії 1/8 фіналу чемпіонату світу з часу перемоги на ньому в 2010 році, але влітку вони виграли чемпіонат Європи, перемігши Англію, а потім тріумфували на Олімпійських іграх у Парижі.

"Ла Роха" також є чинним чемпіоном Ліги націй, перемігши Хорватію у фіналі змагань у червні 2023 року, тож це був ще один золотий період в їхній історії.

На цій стадії сезону завжди важко надавати надто великого значення міжнародним іграм, особливо невдовзі після великого турніру, але Іспанія буде сповнена рішучості повернутися на шлях перемог у неділю напередодні свого третього матчу у групі вдома проти Данії, який відбудеться 12 жовтня. 

Орієнтовні склади

Швейцарія: Кобель — Вутріх, Аканжи, Родрігес — Відмер, Фройлер, Закарія, Ебішер — Рідер, Емболо, Варгас. 

Іспанія: Рая — Карвахаль, Ле Норман, Лапорт, Грімальдо — Педрі, Субіменді, Руїс — Ямаль, Ольмо, Ніко Вільямс. 

Очні зустрічі

Поточна форма

footballпрогноз 1:2