Національна збірна Німеччини ніколи не вважалась сірою конячкою, навіть в умовах, коли не проводила офіційні матчі перед домашнім чемпіонатом Європи-2024 бозна-скільки часу, бо такі потужні колективи за визначенням не можуть мати таки статус. Однак саме в Лізі націй від моменту її заснування в "Бундестім" були такі серйозні проблеми із здобуттям результатів, яких не було в жодному іншому змаганні за сучасну історію.

Цей момент — ще один виклик для Юліана Нагельсманна, який наразі те й робить, що виправляє помилки збірної своєї країни зразка минулих років, і разом із тим будує дійсно щось дуже цікаве й те, що готується вистрілити як не на минулому Євро, так на майбутньому чемпіонаті світу-2026, де конкуренція буде просто шаленою. Але туди ще треба дістатись, тоді як зараз проти "Бундестім" була "просто" Угорщина в Дюссельдорфі.

Слово "просто" в лапках не тільки тому, що до колективу Марко Россі є якась особлива спортивна повага, хоча без цього також не можна, а радше через те, що історично цей суперник є дуже незручним для німців, що було доведено зовсім нещодавно на тому самому Євро-2024. Але не цього разу, тут був вечір Джамала Мусіали та його відмінної шоу програми.

Юнак із мюнхенської Баварії записав на свій рахунок 1 гол та три гольових передачі, що є просто розкішним здобутком. Тоді як його партнери лише в першому таймі нарахували в себе ледь не по два невикористані гольові моменти кожен, і суперники просто не знали, як спинити цю хвилю. Так, Угорщина цього разу не змогла здивувати.

І тут навіть не стільки проблема колективу Россі, як просто нищівною була атака від команди Нагельсманна. Усюди, окрім того ж таки завершення гольових нагод, бо треба й можна було забивати значно більше, але обмежились лише п’ятьма голами. Утім, дуже яскравими. Як, наприклад, розіграш посеред першого тайму до порожніх воріт у воротарському поміж Раумом, Мусіалою та Фюллькругом.

Потім почав марнувати свої моменти Гаверц, на рахунку якого опинились аж два влучання в поперечину й ситуація, у якій було важче не дати хибу, аніж не закрутити м’яч у дальній кут із правого флангу штрафного під час контратаки. І це ми ще говоримо про перший тайм, коли гра проглядалась такою, більш-менш у обидва боки поля, тоді як після перерви почалось нищення воріт Гулачі.

Нічого не міг заподіяти досвідчений Петар ударам Мусіали, Вірца, Павловича чи зрештою пострілу з пенальті від Гайверца, бо захист угорців ледь не в кожному епізоді залишався не при справах і на вершині цього опинився власне фол Орбана у власному штрафному, який і призвів до одинадцятиметрового. Просто закружили в шаленому танці суперників господарі поля, а потім кинули з порожніми кишенями. А ті так нічого й не зрозуміли. Гра на одному диханні — такого не було з моменту 4:0 проти шотландців.

У наступному турі збірна Німеччини зіграє в гостях у Нідерландів, а Угорщина прийматиме Боснію і Герцеговину.

Німеччина — Угорщина 5:0
Голи: Фюллькруг, 27, Мусіала, 58, Вірц, 66, Павлович, 77, Гаверц, 81 (пен.)

Німеччина: тер Штеген — Кімміх, Та, Шлоттербек (Кох, 69), Раум (Генріхс, 69) — Андріх (Штіллер, 82), Гросс (Павлович, 60) — Вірц, Гаверц, Мусіала — Фюллькруг (Беєр, 60).

Угорщина: Гулачі — Болоґг, Орбан, Дардої — Него (Болла, 46), Шефер, А. Нодь (Нікічер, 82), Керкез (Ж. Нодь, 66) — Собослаї, Шоллої (Чобот, 75) — Ворго (Адам, 66).

Попередження: Него