У суботу розіграш Ліги націй УЄФА добігав свого екватору, тож перші висновки щодо проходження командами шляху в цьому турнірі вже можна було робити. Зокрема, це стосувалось і першої групи в дивізіоні A, де Португалію від початку вважали фаворитом перегонів і команда Роберто Мартінеса все від себе залежне робила у вересні, аби підтвердити цей статус.

"Хрестоносці" в третьому турі грали на виїзді проти Польщі на стадіоні Народови, і фанати збірної України влучно можуть підмітити, що добре, що не в Познані, бо там що не газон поганої якості, то освітлення можуть посеред гри вимкнути. А воно їм треба?

Тим паче, коли зірки рівня Кріштіану Роналду приїжджають влаштовувати чергову захоплюючу виставу, яким і був перший тайм у виконанні португальців. За великим рахунком, нічого створити команді Міхала Пробєжа суперники так і не дозволили, тож вона була змушена сидіти на власній половині в захисті й відбиватись як піде.

Виходило це робити не дуже якісно, тож кількість створених моментів збоку Португалії таки перетворилась на додатний для неї показник на табло. Це Бернарду Сілва й Кріштіану Роналду від меж воротарського на 26 та 37 хвилинах відповідно вчасно зіграли на скиданні від Бруну Фернандеша та відскоку від стійки, після удару Леау, тож на перерву гості пішли дуже самовпевненими.

Аби не так легко все здавалось португальцям, поляки вирішили в другому таймі все ж таки потішити власних уболівальників грою на атаку. Виходило це все одно доволі важко в них, однак не без прогресу. Левандовські свою нагоду відзначитись змарнував на початку другої половини, головою пробивши з центру штрафного повз ліву стійку чужих воріт, а ось Зелінські на 78 хвилині шансом скористався та прибив сітку за спиною Діогу Кошти ударом у ближній кут із правого краю штрафного.

Радісний момент для фанатів на трибунах, але не більше того, бо більше Польщі створити вже не дозволили, а натомість гості забили втретє під час контратаки, яку мав завершувати з прострілу з лівого флангу від Мендеша Жота в порожні ворота, але Беднарек утрутився в ситуацію в самотужки переграв Скорупські. На шкоду власної команди. Тож конкурентного двобою тут так і не вийшло.

У наступному турі Польща вдома гратиме проти Хорватії, а Португалія гостюватиме у Шотландії.

Польща — Португалія 1:3
Голи: Зелінські, 78 — Б. Сілва, 26, Роналду, 37, Беднарек, 88 (авт.)

Польща: Скорупські — Валюкевич (Ківьор, 46), Беднарек, Давідович — Франковські, Шиманські (Пьонтек, 84), Оєделе (Модер, 66), Зелінські, Залевські (Амейов, 76) — Свідерські (Урбанські, 76), Левандовські.

Португалія: Д. Кошта — Далот, Діаш, Вейга, Мендеш — Фернандеш (Отавіо, 90+1), Р. Невеш, Б. Сілва (С. Кошта, 90+1) — Нету (Семеду, 82), Роналду (Жота, 62), Леау (Трінкан, 63).

Попередження: Валюкевич, Франковські, Пьонтек, Скорупські — Нету