І хоча невеличке іспанське містечко під назвою Хетафе лише умовно можна віднести до Великого Мадриду, проте матчі за участі Реалу та однойменного клубу вже за звичкою також уважають мадридським дербі. Цього разу команди зустрілися на Сантьяго Бернабеу в рамках 31-го туру іспанської Ла Ліги, проте, як і раніше, прямої суперечки за місця в турнірній таблиці між ними не було. Колектив Карло Анчелотті продовжує прагнути повернути чемпіонський титул, тоді як футболісти Кіке Флореса ризикують зменшити присутність представників столичної агломерації за підсумками сезону.

Цей матч у жодному разі не можна було називати вдалим для гостей, бо перша повноцінна загроза з їхнього боку виникла лише на початку компенсованого до другого тайму часу. Грою повністю володіла команда господарів, по сяк час створюючи можливості для забитих м’ячів. Хетафе обрав із самого початку низький блок, тому Реалу було важкувато долати його навіть за умов масованого наступу. Утім, відсутність випадів у зворотній бік давала можливість підопічним Анчелотті заграватися з володінням м’ячем.

У підсумку, "вершкові" награли на гол аж на 38-й хвилині, коли Вінісіусу від лівого кута штрафного довелося зовнішньою стороною стопи викрутити подачу на голову Вальверде на вхід до воротарського майданчику. Коли "бланкос" отримали перевагу за рахунком, то й грати їм стало набагато легше, бо суперники, як ми вже зазначали, не змінили своєї стратегії на цю гру.

Намагання Кіке додати команді впевненості у центральній лінії за рахунок двох замін поперерві особливого сенсу не мали через відсутність швидкого виходу в атаку. Реал зачекав близько чверті години для того, аби суперники остаточно змирилися зі своєю безпорадністю, після чого взявся їх поступово добивати.

Легким удався гол Васкесу на 68-й хвилині, коли Лукас вигадав швидку стінку з Родріго на правому фланзі штрафного із завершальним пострілом у дальній кут. Сорія багато разів рятував свою команду під звітної гри, проте зрештою пропустив двічі, через що розпрощався з шансами на можливий успіх. Як ми вже зауважили, влучання в штангу від Унала аж на 90-й хвилині було першим, проте й останнім моментом, коли ми дійсно говорили про гру футболістів Кіке в атаці.

У наступному турі Реал зіграє в гостях проти андалузької Севільї, а Хетафе на власному полі буде приймати Вільярреал.

Реал — Хетафе 2:0
Голи: Каземіро, 38, Васкес, 68

Реал: Куртуа — Л. Васкес, Мілітао, Алаба (Начо, 86), Марсело — Камавінга, Каземіро (Себальос, 74), Вальверде — Родріго, Бензема (Бейл, 75), Вінісіус (Асенсіо, 83).

Хетафе: Сорія — Куенка (Кабако, 81), Джене, Мітровіч — Даміан, Аленья (Оскар, 46), Вільяр (Флорентіно, 76), Максімовіч (Йокушлу, 85), Олівера — Унал, Майораль (Сандро, 46).

Попередження: Каземіро, Вальверде — Олівера, Джене.