Особливої пікантності протистоянням у боротьбі за Суперкубок Іспанії надало рішення щодо зміни формату його розіграшу та переходу від моделі з двома матчами в фінальному раунді до повноцінного "формату чотирьох". Це надавало можливість чинному володарю Кубку країни, а також його супернику за вирішальним двобоєм та другій команді Ла Ліги за підсумками попереднього сезону змагатись із чинним чемпіоном на полях Саудівської Аравії.

Саме таким чином мадридський Реал, обігравши Валенсію в півфіналі, та каталонська Барселона, яка здолала севільський Бетіс також за підсумками серії післяматчевих пенальті, опинились перед необхідністю брати участь у черговому епізоді El Clasico. Непримиренні суперники вперше зустрічались у 2023 році, що додавало певної пікантності їхній звітній грі.

Сумлінно підходили обидві команди до виконання власних обов’язків на футбольному полі від самого початку, але можна було доволі легко зауважити незабаром появу певної переваги в колективу Хаві в плані володіння м’ячем на чужій половині. Реал намагався робити вигляд, ніби нічого страшного не відбувається та все йде за планом підопічних Карло Анчелотті, проте появ суперників біля володінь Куртуа ставало дедалі більше, і зрештою це почало відчутно турбувати "галактікос".

Левандовські мав дві перспективні нагоди на завершення першої чверті ігрової години, але спершу пробив головою над воротами з близької відстані, а трохи незабаром його постріл із півкола перед штрафним у ліву стійку перевів Куртуа, рикошет від якої Бальде запустив поруч із ближньою дев’яткою. Лише після настільки гострих випадів каталонців ми ледь не вперше побачили Реал біля чужих володінь із м’ячем, і це одразу призвело до появи моменту в Бензема, коли на нього з лівого флангу виконав подачу Менді, але форвард головою пробив над поперечиною.

Гра поступово набирала оберти, і все дедалі чіткіше ставала помітною правильність рішення, що обрав Хаві стосовно розміщення на правому фланзі захисту Араухо в протиборстві проти Вінісіуса. На картку бразилець посадив суперника аж посеред другого тайму, коли його команда вже відчутно поступалась за рахунком на табло. На 33 хвилині Камавінга втратив м’яч біля власного штрафного, що одразу призвело до переведення м’яча через Левандовські на лівий кут воротарського для Гаві.

А вже під завісу першого тайму правий фланг "бланкос" пропустив за спину передачу на хід автору першого гола, простріл якого потім у порожні ворота переправив Левандовські. Не мав можливості Анчелотті терпіти до останнього з появою нових виконавців на футбольному полі, і вже зовсім скоро ми побачили від Реала першу заміну одразу поперерві — Родріго долучився до гри, що змусило Вальверде поступитись правим флангом атаки на користь партнера.

У новій сполуці виконавців мадридський колектив майже нічого не встиг створити, як знову почали розпадатись його фланги захисту. Дембеле та Левандовські мали нагоди для того, аби збільшувати перевагу та знімати всі питання в цій грі, але зробив це лише Педрі на 69 хвилині, коли помилка під час передачі від Себальйоса з лівого флангу до центрального кола миттєво перетворилась на простріл Гаві з лівого флангу штрафного на Педрі. Так само, як і в ситуації з Левандовські в першому таймі.

Реал тоді почав робити хаотичні рухи на лаві для запасних, які позбавили гру команди яскраво помітного малюнку, але дали можливість завершити матч бодай на чужій половині поля. Створюючи при цьому певну кількість гольових моментів. Однак із першим ударом у площину десь під 70 хвилину чинному чемпіону країни фактично не залишалось нічого іншого, окрім як визнати власну поразку. І навіть гол Бензема в компенсований час не зменшив біль від поразки.

Таким чином фінальний світок арбітра Рікардо Де Бургоса з Більбао зафіксував перемогу в Суперкубку Іспанії каталонській Барселоні, тоді як мадридський Реал зупинився за крок від заповітного трофею.

Реал — Барселона 1:3
Голи: Бензема, 90+3 — Гаві, 33, Левандовські, 45, Педрі, 69

Реал: Куртуа — Карвахаль (Начо, 72), Мілітао, Рюдігер, Менді — Модрич (Себальйос, 65), Камавінга (Родріго, 46), Кроос (Асенсіо, 72) — Вальверде, Бензема, Вінісіус.

Барселона: тер Штеген — Араухо (Гарсія, 86), Кунде, Крістенсен, Бальде — Гаві (Фаті, 90), Бускетс, де Йонг (Кесс’є, 86) — Дембеле (Рафінью, 78), Левандовські, Педрі (Роберто, 90).

Попередження: Менді, Вальверде — Крістенсен, Араухо