Останній ігровий день у 2023 році іспанська Ла Ліга проводила разом із матчем поточного лідера чемпіонських перегонів, каталонської Жирони, якій цього разу довелось їхати на один із найважчих для гостей стадіонів країни — Беніто Вільямарин, де своїх суперників приймає севільський Бетіс.

Оскільки команда Мануеля Пеллегріні до цього в трьох турах поспіль розходилась виключно нічийними результатами із суперникам, їй конче необхідні були залікові бали, аби не дуже відстати від зони єврокубків. Зокрема, "зелено-білі" нещодавно забирали очки в мадридського Реала на своїй арені, тоді як саме столичний колектив загрожував абсолютним позиціям команди Мічела на вершині турнірної таблиці.

Знову без травмованого Віктор Циганкова були вимушені обходитись гості, але Артем Довбик усе так само був присутній на вістря атаки. Однак до нього ще було потрібно доставити той м’яч, бо Бетіс від самого початку гри показав, що згодний віддавати контроль над поєдинком суперникам, але натомість побудувати настільки щільний захист, що унеможливіть будь-які загрози для воріт Руї Сілви.

Щоправда, це вдавалось севільцям не без пригод, оскільки Бельєрін на самому початку гри зазнав пошкодження за підсумком підкату Савіо на лівому фланзі оборони й доволі швидко попросив про заміну. І хоча Руїбаль повз себе бразильця в складі суперників пропускав не дуже охоче, у Жирони все одно почало більше виходити на чужій половині.

Проте посеред першого тайму Бетіс несподівано вибухнув в атаці й був дуже близьким до забитого м’яча, якби не вдалі дії Гассаніги на лінії воріт та трохи везіння Жирони під час відскоків уже всередині штрафного. А потім той-таки Руїбаль припустився помилки, коли на 37 хвилині всередині власних володінь зрізав підкатом Савіо, після чого Довбик із пенальті спокійно покотив у лівий нижній кут.

Для господарів це був удар, який вибив їх із рівноваги, а для гостей невеличка компенсація через травму, якої зазнав ще до перерви також і центральний захисник Давід Лопес. Цілком непогано, як для подій першого тайму матчу, у якому кожна з команд розуміла вагу помилок.

Однак у другій половині гри Мічелу не варто було занадто рано опускати свою команду на захист воріт та знімати того ж таки Довбика, якого відверто побоювались центральні захисники суперників. Досвідчений Стуані знову нічого цікавого з власного боку не запропонував, а команда тим часом набігалась до такого ступеня, що на заключні хвилини її просто не вистачило.

На 88 хвилині арбітри подарували Бетісу кутовий на правому фланзі, подача з якого завершилась метушнею в центрі штрафного та ударом із відскоку від Пессельї в ліву дев’ятку чужих воріт. Для господарів це була четверта поспіль нічия, тоді як гості поділили очки з суперниками на виїзді вперше аж від першого туру.

У наступному турі севільський Бетіс гратиме в гостях у Сельти з Віго, а каталонська Жирона прийматиме мадридський Атлетіко.

Бетіс — Жирона 1:1
Голи: Песселья, 88 — Довбик, 39 (пен.)

Бетіс: Сілва — Бельєрін (Руїбаль, 15), Песселья, Чаді, Міранда — Гвардадо, Рока — Ассане, Родрі (Абде, 66), Айосе — Вілліан Жозе (Іглесіас, 66).

Жирона: Гассаніга — Д. Лопес (Хуанпе, 35), Блінд, Е. Гарсія — Коуту (Валері, 78), Мартін, А. Гарсія, Гутьєррес — Торре (Порту, 65), Довбик (Стуані, 64), Савіо (Соліс, 79).

Попередження: Гвардадо, Рока — Довбик, А. Гарсія