Пригоди каталонської Барселони в дебютному для неї сезоні Ліги Європи УЄФА видавалися дійсно чудернацькими, однак настільки жвавого супротиву, як на полі франкфуртського Айнтрахту, "блаугранас" у весняній кампанії єврокубків ще не зустрічали. Гра тижневої давнини завершилася із нічийним рахунком 1:1, хоча навряд чи у когось знайдеться привід сказати, що колектив Олівера Гласнера хоч якось поступався більш іменитим виконавцям Хаві за рівнем майстерності.

За тиждень підготовки було майже неможливо провести більшу кількість матчів у національних першостях, аніж по одному на кожну з команд. Барса, на відміну від німецького колективу, свою гру проти Леванте з боями, але виграла (3:2). А ось "орлам" довелося миритися з поразкою від Фрайбурга (1:2), яка стала для них уже шостим поспіль матчем без перемог за останній місяць. Звісно, що Айнтрахт прагнув виправити становище якомога скоріше.

Однак, навіть за таких умов, ніхто не міг очікувати на те, що все відбудеться аж настільки швидко. Уже на третій хвилині Гарсія необачно обійняв у центрі штрафного Ліннстрьома під час подачі з правого флангу, через що арбітру залишився вибір лише у вигляді миттєво призначеного пенальті. Доки каталонці марно сперечалися з рефері, Костіч встиг налагодити постріл під праву стійку з позначки, завдяки чому його команда виконала завдання з оформлення швидкого голу.

Після цього Франкфурт почав у фірмовому стилі розгойдувати темп гри довільним чином, віддаючи при цьому суттєву перевагу власному надійному виконанню в захисті. Команда Гласнера дозволяла суперникам розраховувати тільки на верхові передачі до штрафного з флангів, проте цього вечора Обамеянг погано порався з тим, аби за них чіплятися, тому суттєвої загрози подібні випади не несли.

Власну гру в атаці Айнтрахт тим часом будував на виключній дисципліні. За допомогою швидких передач на загострення німецький колектив оминав лінію захисту опонентів, після чого залишалося тільки спрямувати м’яча вбік чужих воріт. Наприклад, як це вдалося зробити Борре на 36-й хвилині, коли потужний дальній постріл із лівого флангу в ближній кут шокував тер Штегена та, мабуть, самих уболівальників гостей, яких на трибунах зібралося близько 30 тисяч.

Після перерви Хаві довелося долучати до гри Френкі де Йонга заради пришвидшення ходу думок у центрі поля в побудові його команди, проте Барселона майже одразу зустріла потужний спротив, а вже на 67-й хвилині її становище погіршилося до безнадійного рівня. Третій м’яч гостей опинився на рахунку все того ж Костіча, який пострілом у дальній кут завершив передачу Камади на лівий фланг атаки.

Після такого робити на полі було нічого, проте "блаугранас" вивчали власну історію звитяжних перемог, тому не мали наміру відпускати суперників до останнього. Каталонці пішли в масований наступ, який зрештою призвів до першого успіху на 84-й хвилині, коли Бускетс із офсайду замкнув передачу навмання вбік правої стійки від Френкі де Йонга. Гол іспанця тоді справедливо не зарахували, проте він зробив ще одну спробу згодом — більш удалу.

На першій компенсованій хвилині Серхіо потужним пострілом із лицьової межі штрафного розстріляв лівий кут чужих воріт, а трохи пізніше в протилежну ділянку поцілив ударом із пенальті Депай. Айнтрахт у ці хвилини відбивався на межі панічної атаки, тому мали місце навіть відмашки накшталт тієї, яка прилетіла Люку де Йонгу від Ндіка. Зрештою, гості не дограли в одинадцятьох, проте свого не відпустили.

Таким чином, проти лондонського Вест Гема на стадії півфіналу поточного розіграшу Ліги Європи УЄФА буде грати саме франкфуртський Айнтрахт, тоді як для каталонської Барселони єврокубкова кампанія добігла кінця достроково.

Барселона — Айнтрахт 2:3
Голи: Бускетс, 90+1, Депай, 90+11 (пен.) — Костіч, 4 (пен.), 67, Борре, 36

Барселона: тер Штеген — Мінгеса (Дест 62), Араухо, Гарсія (Л. де Йонг, 70), Альба — Педрі (Ф. де Йонг, 46), Бускетс, Гаві — Дембеле, Обамеянг (Адама, 61), Ферран (Депай, 81).

Айнтрахт: Трапп — Туре (Хасебе, 90+9), Хінтереггер, Н’Діка — Кнауфф (Чендлер, 90+9), Якіч, Роде (Хрустіч, 80), Костіч — Ліннстрьом (Хауге, 80), Борре, Камада.

Попередження: Гарсія, Гаві, Дембеле — Якіч, Н’Діка, Кнауфф, Трапп

На 90+10-й хвилині був вилучений Еван Н’Діка. (Айнтрахт) (друге попередження).