Будь-що в цьому світі має свій початок і кінець. При цьому, обидві ці події, у більшості випадків, очікуються з величним передчуттям чогось великого. Європейський футбольний сезон-2021/22, на відміну від свого попередника, розпочався в чітко відведені строки, та й закінчувався вже в традиційний період наприкінці травня протистоянням за головний клубний трофей — кубок Ліги чемпіонів УЄФА.

Як і вказано в регламенті турніру, лише двом найбільш успішним командам вдалося дістатися передмістя Парижу, Сен-Дені, де трибуни стадіону Стад-де-Франс радо зустрічали англійський Ліверпуль та мадридський Реал. Символічно, що на двох ці колективи мали в своїй історії 19 перемог у цьому турнірі, тож у будь-якому випадку ми могли стати свідками круглого здобутку за підсумками звітного протистояння.

Колектив Юргена Клоппа йшов до чергової вирішальної дуелі крізь відносно легкий шлях турнірною сіткою. Міланський Інтер, лісабонська Бенфіка та іспанський Вільярреал почергово не змогли скласти конкуренцію "червоним", через що вони зрештою опинилися за крок від чергового величного трофею. На тлі цього шлях підопічних Карло Анчелотті був узагалі нестерпним, бо "вершковим" довелося тричі знаходитися за крок від вильоту з турніру під час баталій із французьким Парі Сен-Жермен, лондонським Челсі та англійським Манчестер Сіті.

Організувати безпеку фанатів однієї з команд гірше, аніж це зробили звітного вечору в Парижі, було майже неможливо. Головна подія року через недбалість виконавців та технічних недоліків обладнання була вимушена затриматися більше ніж на півгодини від свого запланованого початку. Але коли команди зрештою з’явилися на футбольному полі, то вже ні в кого не виникало бажання повернутися до обговорення всіх цих ганебних довколофутбольних питань.

Ліверпуль та Реал почали нагнітати становище майже одразу, чому радо сприяло бажання "червоних" не приховувати власні бажання тримати гру під власним контролем. Футболісти Юргена Клоппа обрали високий блок у своєму виконанні, завдяки чому не тільки позбавили суперників можливості проводити атаки, а й змусила "вершкових" притиснутися до власних володінь на певний час. Реал посередньо тримав удар подібного стилю виконання, тому зрештою до гри довелося вступати Тібо Куртуа.

Насправді, бельгієць урятував власну команду від суттєвих проблем ще на початку гри, коли впорався з пострілом Мане з лівого флангу штрафного за допомогою вдалого переведення м’яча в ближню стійку. Та й до цього Тібо вдало зіграв під час спроби Салаха завершити один із чисельних флангових прострілів. Майже не залишали простору суперникам гравці команди Клоппа, проте зрештою були вимушені трохи збавити оберти, чим одразу футболісти Анчелотті й скористалися.

Під завісу першого тайму Реал забив зусиллями Каріма Бензема, проте за підсумками низки відскоків у центрі чужого штрафного француз опинився в офсайді, який ще довго був приводом для сперечань поміж фанатами під час короткої павзи. Але коли команди все ж таки повернулися на поле, то англійська сторона вирішила продовжувати грати в тому самому високому темпі, що й раніше, проте зрештою припустилася фатальної помилки.

На 59-й хвилині Реал розіграв швидку атаку, на завершення якої відбувся чи то простріл, чи то постріл від Вальверде з правого флангу штрафного, який біля дальньої стійки до воріт вдало підправив Вінісіус Жуніор. Радощам команди Анчелотті не було меж, бо його гравці прекрасно розуміли вагу цього голи перед заключним відтинком гри.

Додамо ще вагон магії від Куртуа на лінії воріт, і можна отримати підсумкову звитягу "галактікос". Тібо дійсно тягнув усе, що можна було потягнути. А викликів у нього було дуже багато! Зрештою, "вершкові" свого суперника зуміли втримати до того стану, коли й сама команда Клоппа була вимушена змиритися з власною поразкою.

Фінальний свисток французького головного арбітра Клемана Тюрпена проголосив мадридський Реал тріумфатором чергового розіграшу Ліги чемпіонів УЄФА. Ліверпуль зупинився за крок до сьомої перемоги в цьому турнірі.

Ліверпуль — Реал 0:1
Гол: Вінісіус, 59

Ліверпуль: Аліссон — Александер-Арнольд, Конате, Ван Дейк, Робертсон — Гендерсон (Кейта, 77), Фабіньо, Тіаго (Фірміно, 77) — Салах, Мане, Діас (Жота, 65).

Реал: Куртуа — Карвахаль, Мілітао, Алаба, Менді — Модріч (Себальос, 90), Каземіро, Кроос — Вальверде (Камавінга, 85), Бензема, Вінісіус (Родріго, 90+2).

Попередження: Фабіньо