Новий сезон єврокубків продовжує набирати обертів. У другому турі групового етапу Ліги Європи УЄФА в очному протистоянні на полі стадіону МКС Краковія зійдуться київське Динамо та кіпрський АЕК Ларнака.

ДИНАМО КИЇВ — АЕК ЛАРНАКА

ЧЕТВЕР, 15 ВЕРЕСНЯ, 22:00. МКС КРАКОВІЯ, КРАКІВ. ГОЛОВНИЙ АРБІТР — ЯКОБ КЕХЛЕТ (ОРХУС, ДАНІЯ).

Про поточне скрутне становище київського Динамо знає наразі чи не вся футбольна Україна, тому перед черговим єврокубковим матчем команди Мірчі Луческу очікування від підсумкового результату гри є неоднорідними. Ось наприклад, "біло-сині" нещодавно здобули перемогу наді Львовом у рамках української Прем’єр-ліги (1:0), проте чи почули ми бодай натяки на те, що серія з п’яти поспіль програних матчів залишилась у далекому минулому? Навпаки, Динамо своєю грою на Арені Львів, нехай і здобуло важливу першу звитягу на внутрішній арені, підняло багато різноманітних питань.

По-перше, суперники не створили багато приводів для залучення гри Дениса Бойка, якому найближчим часом доведеться компенсувати відсутність травмованого Георгія Бущана. Ще під час кваліфікації до Ліги чемпіонів було помітно, наскільки вчасно може виступити №1 збірної України на захисті воріт власної команди, тож навіть позиція голкіпера викликає певні перестороги в складі "біло-синіх". І що вже казати про пошкоджені "хрести" Миколи Шапаренка, без якого Динамо вже зараз відчуває втрату динаміки в центрі поля.

А грати найближчим часом доведеться проти суперника, який саме те й робить, що користується інтервальними пришвидшеннями гри в атаці для подолання суперників рівня вище за себе. Дніпровський Дніпро-1 може багато що розповісти про кіпрський АЕК Ларнака, проти якого команда Олександра Кучера змагалась за місце в групі Ліги Європи, і в підсумку опинилась у Лізі конференцій. Тоді ми всі недоліки програних матчів (1:2, 0:3) списали на банальну відсутність ігрової практики в СК, від чого було нікуди подітись.

У Динамо ж ситуація буде геть інша. Суперники вже добряче розіграні, бо так само невдало спробували продертись до Ліги чемпіонів, як і кияни, але зустрічі проти Мідтьюланна, Партизана, Дніпра-1 та перший матч групи Ліги Європи проти французького Ренна (1:2) повинні були загартувати команду Хосе Луїса Ольтри найкращим чином. Оптимізму додає той факт, що, переважно, "зелено-жовті" користались помилками дніпрян, яких ті просто не могли не припускатись в першому офіційному матчі під керівництвом нового головного тренера майже за рік ігрової павзи.

А ще в Дніпра-1 добряче тоді начудив голкіпер Макс Валеф, тож на Бойка в складі Динамо будуть дуже великі сподівання. Кіпрський футбол до топ-чемпіонатів Європи не належить жодним чином, однак несподіванки команди з цієї країни готують добрячі.

За версією букмекерів, фаворитом майбутнього протистояння є підопічні Мірчі Луческу. Так, на перемогу київського Динамо пропонується коефіцієнт 1,80, тоді як потенційний успіх кіпрського АЕК Ларнака оцінюється показником 4,70. Імовірність нічийного результату представлена коефіцієнтом 3,75.

СЛОВА ПЕРЕД МАТЧЕМ

Мірча Луческу, головний тренер Динамо Київ

"У європейських змаганнях матчі мають проходити за принципом чесної гри – fair play. Команди з різних країн мають створювати на полі виставу, шоу для вболівальників, а не битву. Я був дуже розчарований грою проти Фенербахче.

Ми втратили трьох основних гравців. Крім того, нам непросто через постійні переїзди. Ми проїжджаємо 11 години перед однією грою, 7 годин перед іншою, після чого гравці повинні підтримувати високий рівень гри. Я хочу, щоб у цих матчах команди демонстрували засади чесної гри fair play".

ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ

Динамо Київ: Бойко — Кендзьора, Забарний, Бурда, Вівчаренко — Сидорчук, Андрієвський, Буяльський — Циганков, Гармаш, Кабаєв.

АЕК Ларнака: Піріч — Росалес, Томовіч, Мілішевич, Гарсія — Ледес, Санхурхо – Фараж, Трічковський, Альтман — Олатунджі.

Не зіграють: Бущан, Попов, Шапаренко, Супряга — Гама.

ОЧНІ ЗУСТРІЧІ

Команди поміж собою раніше не зустрічались.

ПОТОЧНА ФОРМА

footballпрогноз 1:0