Англійський Ліверпуль планував перетворити останні два тури Ліги Європи УЄФА особисто для себе на легку прогулянку на шляху до 1/8 фіналу змагань, проте через поразку в другому матчі проти французької Тулузи (2:3) ці плани довелось трохи притримати. Хоча б до п’ятого туру, коли в гості до "червоних" на Енфілд приїхав австрійський ЛАСК, який мало на що міг претендувати саме в плані боротьби за місце в наступному раунді цього турніру.

А ось за третій рядок та відповідне місце в Лізі конференцій команді Томаса Загедера було гріх не поборотись, навіть якщо для цього існувала потреба в створені великого футбольного дива на міжнародній арені. У будь-якому випадку, "червоно-білі" грали в оптимальному складі проти чергової ітерації ротації від Юргена Клоппа та його підопічних, і особливу увагу українські вболівальники приділяли Максиму Таловєрову в трійці центральних захисників ЛАСКа.

Однак, незважаючи на велику кількість змін, Ліверпуль усе одно зберіг оптимальною трійку в атаці, тому в цьому плані в команди взагалі жодних проблем не було. Гості спробували атакувати на старті, але жодної переваги не позначили, після чого їх фактично ввели в стан нокдауну двома разючими ударами ще до завершення першої чверті ігрової години.

Не маючи особливих спроможностей переходити до завершення атак, австрійський колектив усе одно вперто йшов за голами на чужу половину. Ну то й що, що постійно отримував проблеми у вигляді атак у відповідь? Хоча б не зупинявся та не складав зброю, як полюбляють робити деякі інші клуби. Різниця в класі була помітна з будь-якої точки зору, тож нам просто нічим було вас здивувати.

Та й Ліверпуль теж, якщо чесно, не особливо був вражений та натхненний продовжувати домінувати, бо одними лишень атаками навідмаш зумів ще до перерви забезпечити собі як влучання в поперечину від Цимікаса, так і не менш небезпечні моменти Елліотта та Салаха. Ще два голи у ворота ЛАСКа прийшли вже в другому таймі, який команди проводили за ротацією та зовсім незмістовним футболом.

Таловєрову дали відіграти годину часу, і це був для нього занадто жорсткий іспит у протистоянні проти Салаха. Там особливо й подих ніколи було перевести, тож Максим не запам’ятався. Як і його партнери, які пустили на початку та наприкінці другої половини гри. Спочатку Салах забив із пенальті, який для нього заробив Гакпо, а потім і сам Коді добив суперників у компенсований час із передачі від Трента.

Англійський Ліверпуль у заключному турі відбуватиме номер у гостьовому матчі проти бельгійського Юніона Сен-Жилуаз, який ще може обігнати австрійський ЛАСК, якщо вдома переможе французьку Тулузу, яка має рівну статистику за очними зустрічами з бельгійцями та випереджає їх на три очки.

Ліверпуль — ЛАСК 4:0
Голи: Діас, 12, Гакпо, 15, Салах, 51 (пен.), Гакпо, 90+2

Ліверпуль: Келлегер — Гомес, Кванса, Конате (Александер-Арнольд, 56), Цимікас (Чемберс, 82) — Гравенберх (Бредлі, 82), Ендо, Елліотт — Салах (Джонс, 56), Гакпо, Діас (Нуньєс, 56).

ЛАСК: Лаваль — Цірайс, Андраде, Таловєров (Гафель, 61) — Стойкович (Флекер, 61), Горват, Любич, Белло (Реннер, 61) — Жуль — Усор, Любичич (Мустафа, 61, Коне, 75).

Попередження: Таловєров