Єврокубкові пригоди українських клубів у різноманітних кваліфікаціях тривають. І хоча ми до цього вже встигли втратити двох представників нашої країни на міжнародній арені, нехай одні вилетіли навіть без боротьби, усе одно залишались сподівання на те, що хоча б три колективи будуть представляти Україну восени в основному раунді. І навіть уже не настільки важливо, змагань якого саме рівня.

Бо в того-таки криворізького Кривбасу перед матчем-відповіддю проти чеської Вікторії Пльзень існувало два варіанту розвитку подій, що й були до першої гри, у якій команда Юрія Вернидуба поступилась на номінально власному полі з рахунком 1:2. Вирівнювати ситуацію, і можна питати у київського Динамо найкоротших шлях до Шотландії, але вже на гру проти Гартс. А от у разі невдачі варто було готуватись до подорожі в Іспанію, де кісточки має добряче прогріти севільський Бетіс своїм суперникам.

Повертаючись до контексту суто другого матчу проти Вікторії, то Вернидуб і замін особливих не робив у стартовому складі власної команди, обмежившись появою Луньова з перших хвилин. Можливо, дарма, адже в атаці Кривбас що в другому таймі першого матчу виглядав так собі, що повторив цей досвід, але вже в масштабі усього протистояння цього разу.

Просто зіграли погано — усі без виключень. Тут і розбирати банально нічого. Побігли вперед до атаки на перших хвилинах, мали пару моменту під час стандартів, але своє не забивали, а суперники не забарились відповідати тим самим. А потім Вікторія ще й контроль м’яча під себе забрала, тож справи пішли геть кепським чином у української команди.

І це до перерви ще було більш-менш спокійно в захисті, навіть до контратак можна було сходити й розраховувати бодай на момент Микитишина – Кузика, коли не вдалось переграти воротаря дальніми ударами. У другій половині гри все було напрочуд прозаїчно — Кривбас пропустив на 52 хвилині простий навіс із правого флангу від Шульца та завершення головою від Вашуліна на дальній, і все на цьому. Дуель можна було закривати.

Далі Вікторія тільки нарощувала власну перевагу, тоді як у криворіжців ми так і не зрозуміли, для чого був потрібен той-таки Прінс Аду на футбольному полі, якщо він нікого не бачив на полі з партнерів, а одноосібні дії в його виконанні були, м’яко кажучи, не цікавими. Ротація теж жодним чином не допомогла, тож севільський Бетіс у Лізі конференцій — це й є "план Б" Кривбасу на цю гру. У чеської Вікторії Пльзень на черзі шотландський Гартс. 

Вікторія — Кривбас 1:0 (перший матч – 2:1)
Гол: Вашулін, 52

Вікторія: Тврдонь — Две, Гранач, Ємелка — Гавел, Черв, Калвах, Слончик (Ірка, 50), Копіц (Каду, 86) — Шульц, Вашулін (Видра, 71).

Кривбас: Кліщук — Понєдєльнік (Бандейра, 84), Романчук, Стецьков, Дібанго — Бізімана (Твердохліб, 61), Вакулко — Д. Кузик (Драмбаєв, 72), Луньов (Кожушко, 84), Микитишин (Хоченовський, 61) — Прінс.

Попередження: Кліщук, Романчук, Прінс