Вечори Ліги чемпіонів УЄФА — це події посеред тижня, на які фанати очікують із нетерпінням, тож добре, що в цьому сезоні українські вболівальники не залишились осторонь цього видовища. Донецький Шахтар за рахунок виграного "золота" нашої Прем’єр-ліги здобув право на участь одразу в основному раунді головного клубного європейського турніру, який зазнав суттєвих змін у порівнянні з минулим футбольним роком.

Два тижні тому команда Маріно Пушича проводила свій перший єврокубковий матч у цьому сезоні й так і не змогла розпечатати рахунок у грі проти італійської Болоньї (0:0). Проте того вже наступного дня бергамаська Аталанта зіграла внічию з таким самим рахунком проти лондонського Арсеналу, тож "гірники" не залишились наодинці в "безгольовій" кампанії. У другому турі Шахтар та Аталанта зустрічались поміж собою, і от тут уболівальники з обох сторін уже точно очікували на забиті м’ячі.

Маріно Пушич здивував стартовим складом усіх, хто побачив його оголошення перед початком матчу. Три захисники? Без акцентованого нападника? Добре, треба дивитись безпосередньо за ходом подій на полі. І враження спочатку було дуже навіть схвальним. Шахтар активно стартував, пресингував, вигравав боротьбу, але обходився без ударів по воротах суперників і це зіграло злий жарт.

Аталанта взяла певний час на роздуми, коли виглядала дійсно ніяково, але в підсумку зібралась із думками й усі ці заготування від "гірників" почали сипатись. Як і їхня гра в захисті, бо з трьома центральними грати теж треба звикати певний час, а не кілька тренувань та пару відео від тренерського штабу. Доволі швидко перше захопливе враження перетворилось на відверту відразу.

Бо так помилятись у захисті, як це робив Шахтар, просто неприпустимо на такому високому рівні. Це ще пощастило, що Лукман не почав карати за ці хиби одразу, але на 21 хвилині саме з його подачі з лівого флангу в центрі штрафного пробив у два дотики Джимсіті. А потім і сам Адемола завершив комбінацію із Самаржичем, проте це стало за мить до перерви.

А до того кількість моментів біля воріт донеччан була настільки значною, що зрештою цей матч просто зникло бажання дивитись, бо радше було схоже на побиття. Проте з малою кількістю голів — єдине, що могло непокоїти фанатів бергамасків у цей вечір. Але Шахтар не зупинявся помилятись і в другому таймі, тож одразу Аталанта забила третій зусиллями Белланови, який завершив навіс із лівого флангу штрафного від Дзаппакости, який так само робив усе, що хотів із захистом "гірників".

Після цього, так, Шахтарю дозволили навіть пограти з м’ячем певний час і, нарешті, виконати бодай один удар по воротах суперників. Але не в площину — для цього номінальним господарям потрібно було працювати більш ретельно. У підсумку, враження від футбольного вечора зіпсовано, шансів на євровесну для команди Пушича все менше, тай доля самого тренера тепер залежатиме явно не від аж наступного матчу єврокубків.

У наступному турі донецький Шахтар зіграє в гостях у лондонського Арсеналу, тоді як бергамаська Аталанта прийматиме шотландський Селтік.

Шахтар — Аталанта 0:3
Голи: Джимсіті, 21, Лукман, 44, Белланова, 48

Шахтар: Різник — Бондар, Грам (Конопля, 46), Матвієнко — Марлон (Кевін, 63), Степаненко (Бондаренко, 63), Криськів, Педріньйо Азеведо — Судаков — Зубков (Невертон, 75), Егіналду (Траоре, 63).

Аталанта: Карнесеккі — Коссуну (Годфрі, 83), Джимсіті (Пашалич, 46), Колашинац — Белланова (Куадрадо, 75), де Рон, Едерсон, Дзаппакоста — Самарджич, Лукман (Ретегі, 59) — Де Кетеларе (Дзаніоло, 60).

Попередження: Грам — Дзаніоло, Едерсон