Рішення КДК

На одному з засідань Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ Піріча було зобов’язано відкликати з Оболонського районного суду Києва позовну заяву до клубу «Арсенал» про розірвання контракту, стягнення заборгованості по зарплаті, а також компенсації за дострокове розірвання договору й моральної шкоди. До 10-ї години 21 серпня 2007 року футболіст мав надати документальне підтвердження щодо цього до КДК. У разі ж невиконання йому погрожувало позбавлення «Паспорту футболіста» терміном на один рік, що й сталося.

Апеляційна скарга

Апеляційна скарга футболіста, який не виконав згадане рішення КДК, вже надійшла до Апеляційного комітету ФФУ, але згідно з Дисциплінарними правилами ФФУ факт її подання не призупиняє рішень Контрольно-дисциплінарного комітету. Інакше кажучи, з 21 серпня Івіца Піріч не має права брати участь у змаганнях професіональних команд.

Відповідно до Статуту

Таке рішення прийнято відповідно до Статутів ФФУ, УЄФА й ФІФА щодо вирішення будь-яких спірних питань і конфліктів, які виникають між суб’єктами футболу. В межах дії Статуту або регламентних документів ФФУ юридичні особи, клуби, офіційні та посадові особи, тренери, футболісти мають послідовно вичерпати всі внутрішні засоби правового захисту в межах статутних і регламентних норм ФФУ, УЄФА, ФІФА, а також Спортивному арбітражному суді як останній інстанції. В іншому випадку до позивачів застосовуються дисциплінарні санкції.

Информационная служба ФФУ