Жодного удару в рамку воріт — такий підсумок гри луцької Волині в першому таймі. Віталій Кварцяний, розуміючи, що ніяких аргументів аби мотивувати гравців у нього немає закликає їх "продати себе" в інші клуби через класну гру, дає шанси молодим гравцям типу Хомченка (ось цього разу дебютував 16-річний Ярослав Деда). Результату це не дає — Волинь грає за принципом "Солдат спит — служба идет".

Втім — нинішня Волинь парадоксальна команда, що й довів другий тайм.

Сталь теж не продемонструвала чогось надзвичайного, але відсутність добре відлагодженої гри вона компенсувала старанням. До того ж дуже майстерно їм допомагали самі волиняни, які постійно провалювалися в захисті. Вже на восьмій хвилині лівим флангом до штрафної увірвався Лазіч і вдарив — Шуст відбив.

Абсолютна бездіяльність лучан призвела до ранньої заміни — Кварцяний прибрав юного дебютанта Деду випустивши Чепелюка. Та це теж нічого не дало. В атаці Волинь грала погано — або краще сказати не грала взагалі, а центр її оборони, де діяли Жуніч і Логінов постійно провалювався.

Ще в першому таймі дніпродзержинці мали забивати двічі. На 34-й хвилині Лазич пробив з-за меж штрафного, влучив у стійку. На добиванні першим був Васін, але удар в нього не вийшов — м'яч влучив прямо у Шуста, друге добивання було вдалішим — гол. Втім, арбітр зафіксував оффсайд. А на 38-й хвилині віч-на-віч із Шустом виходив Васін, але переграти кіпера не зумів.

За безнадійної гри Волині в усіх компонентах команди пішли на перерву. Очевидно, Сталь, ґрунтуючись на першому таймі очікувала, що в другому доведе справу до логічного завершення. Втім, я вже писав, що Волинь команда парадоксальна. В першу чергу за рахунок особистості тренера. Віталію Кварцяному вдалося "перезавантажити" психологію  команди і з роздягальні хлопці вийшли з категорично іншим настроєм.

Лучани активніше пішли вперед і змусили долю посміхнутися їм. А гол Хомченка — це саме посмішка долі чи Фортуни, по-іншому не назвеш. Віктор виконував навіс із лівого флангу і м’яч, зрізавшись влетів у ворота Сталі.

Цей гол відверто деморалізував гостей. Вони були розгублені і ті небезпечні моменти, які у них виникали були скоріше наслідком поганої гри Волині в захисті, аніж умінь самих Сталеварів.

Загалом нічия була б в цьому матчі оптимальним результатом, але ті кілька незначних моментів, що мала Сталь в другому таймі їй реалізувати не вдалося. Волинь взяла три очки і почала підйом з дна турнірної таблиці. А Сталь знову втратила очки в матчі, де була переконливішою за суперника.

Олександр Озірний, Football.ua

Волынь — Сталь Д 1:0
Гол: Хомченко, 54

Волынь: Шуст — Богданов, Шабанов, Жунич, Гуменюк — Логинов, С. Кравченко — Мемешев, Деда (Чепелюк, 26, Никитюк, 71, Миха, 90+3), Хомченко — Диденко

Сталь Д: Панькив — Барановский, А. Кравченко, Ищенко, Воронин — Карасюк, Каленчук (Дебелко, 63) — Лазич, Э. Малакян (Будник, 74), Г. Малакян — Васин (Котляр, 82)

Предупреждения: Шабанов, Никитюк, Шуст, Гуменюк — Васин