Після феєричного матчу з Шахтарем городянам передбачали зіркову хворобу, проте для когось із гравців важко поставити такий діагноз. Матч у Маріуполі опустив на землю підопічних Юрчишина, а от візит Дніпра до міста Лева запам’ятається якщо не тотальною непрухою, то відсутністю фарту точно. Вперше в основі вийшли у Львова місцевий вихованець Ярема Каваців, а також змушений був ставати у рамку Андрій Радь, адже струс мозку в Марущака і табу від лікарів…

Розпочали активніше матч дніпряни, як і личить команді з єврокубковим статусом, проте вони безрезультатно вовтузились біля воріт городян, які, до речі, часом й створювали моменти. Григорій Баранець з лівого флангу пробив зі штрафного над поперечиною, а Кернозенко ситуацію контролював. Далі декілька разів легко здобув м’яч Радь, а дніпряни й надалі катосяли сферу на чужій половині, проте Влад Ващук вкотре продемонстрував, що даремно його з Динамо списали. Чого лише вартий момент, коли Ващук п’яткою перериває подачу з флангу.

Наступним епізодом, вартим уваги став момент, коли Ротань перекидав Радя, але трохи не розрахував, а тому перекинув й ворота. Далі знову виблискував Радь. Спочатку той на виході, мало не з головами дніпрян кулаками виніс м’яча з власного штрафного після подачі кутового, а потім класно в стрибку перевів на кутовий удар Ротаня зі штрафного. Потім знову кутовий – і знову небезпека… Тепер вже захисник виносить м’яча з лінії воріт після удару Богдана Шершуна.

Львів’яни зрідка вистрілювали моментами, але брати Баранці, які демонструють дворовий футбол, і постійно лізуть в обіграш, накручуючи по кілька разів захисників, і частенько втрачають м’яч. Григорій Баранець пробив з меж штрафного майданчика – Кернозенко на висоті. Найкращий момент у матчі втратив Вадим Панас, який, увірвавшись до штрафного майданчика, з "дурі" пробив у Кернозенка.

У другому таймі на поле вийшов джокер Протасова Льопа, якого частенько не вистачає на весь матч, і вирішив ситуацію. Спочатку декілька проявів активності від Дмитра, а згодом і вирішальний удар. Льопа пробив з-за меж штрафного, і смугастий рикошетом від захисника закотився кут, протилежний тому, де вже майже лежав Радь. Повторний стрибок воротаря успіху не приніс. Потім поле покинули Федорчук і Гальчук, а вийшов нападник Гордієнко і захисник Жданов.

Найбільш яскравий момент для того, щоб зрівняти рахунок втратив Григорій Баранець, який (немов все життя у вишці) оббіг захисників, увірвався до штрафного майданчика, але у властивому йому стилі замотався під пресингом беків Дніпра.

Наступну гру Львів проведе на виїзді у Харкові проти Металіста, і там вже у рамці повинен з’явитись Марущак, хоча після такої гри Радя можуть залишити на останньому рубежі.

Іван Федик, спеціально для Football.ua

Львов - Днепр 0:1
Гол: Лепа, 71

ФК Львов: Радь, Романюк, Ващук, Гальчук (Жданов, 74), Кицута, Данькив, Федорчук (Гордиенко, 76), Б. Баранец, Г. Баранец, Панас (Худзик, 64), Кавацив

Днепр: Кернозенко, Ещенко, Русол, Грицай (Лепа, 46), Пашаев, Шершун, Шелаев, Назаренко, Ротань, Воробей (Лисицкий, 81), Самодин (Корниленко, 46)

Предупреждение: Шелаев